Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsmålvakten efter raset: ”Måste rannsaka oss själva”

Publicerad:
Degerforsmålvakten Sondre Rossbach fick släppa sex bollar bakom sig.
Degerforsmålvakten Sondre Rossbach fick släppa sex bollar bakom sig. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Degerfors IF förlorade med 0–6 mot IFK Göteborg. Siffror som kunde ha varit större.

– Det här svider. Vi måste rannsaka oss själva efter det här, säger målvakten Sondre Rossbach.

Degerfors IF kom till Gamla Ullevi med en stark 2–1-seger mot Djurgården i ryggen och med hopp om en ny skalp.

Redan i den sjätte minuten tog hemmalaget IFK Göteborg, som inför matchen låg sist i tabellen, ledningen genom Gustav Svensson. Mittbacken kunde, relativt ostört, nicka in bollen bakom Rossbach.

Det var starten på en riktigt tung torsdagskväll för det rödvita laget. I den 21:e minuten gjorde Sebastian Ohlsson 2–0 från en snäv vinkel inne i straffområdet. Ett mål som inte såg otagbart ut.

– Jag vet inte. Jag måste hem och titta på målen jag släppte in. Jag tror att alla elva måste vara självkritiska och se vad vi kan göra bättre. Både som individ och som lag, säger Rossbach.

”Klart att det svider”

IFK Göteborg gjorde 3–0 innan den första halvleken var över. Marcus Berg placerade in bollen efter en fin passning från Emil Salomonsson.

– Kampen var över i paus och det är vi självklart inte nöjda med.

Målen fortsatte att rassla in även i den andra halvleken. Hemmalaget gjorde ytterligare tre baljor fram till seger med 6–0.

– Det är klart att det svider. Långt ifrån det vi kom hit för. Vi kom hit med en bra känsla och hopp om att vinna matchen med tanke på prestationen mot Djurgården. Det blev allt annat än det.

– Det är klart att det blev stora siffror. Tre mål i varje halvlek... Vi måste hem och analysera detta och steppa upp som lag.

Hur går man vidare?

– Det är klart att ibland är det bästa att bara glömma en match ganska fort. Samtidigt får vi inte glömma att vi måste göra jobbet framöver. Det måste vi göra redan i nästa match.

Rossbach berättar att han varit med om värre förluster än det här.

– Efter en sådan här match så går man in i sig själv. Tittar sig själv i spegeln för att se vad man måste göra bättre. Ofta blir man starkare av det. Den känslan som man hade i omklädningsrummet efter den här matchen vill man inte ha igen.

Krönika: Hjärtligt varsågod sa Degerfors IF – hjärtligt tack sa IFK GöteborgAdam Carlén efter segern mot sitt gamla lag: ”Skönt att få islossning”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollGamla UlleviIFK GöteborgSondre Rossbach

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.