Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Skaffa ett eget tillstånd

Publicerad:
Insändarskribent undrar vad som egentligen är samhällsinformation i brevlådan.
Insändarskribent undrar vad som egentligen är samhällsinformation i brevlådan. Foto: Jessica Gow/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Apropå insändaren "Vad håller ni på med, vänstern i Degerfors", så vore det intressant att få veta vad som egentligen gäller för så kallad samhällsinformation, som delas ut i brevlådan vare sig man vill eller inte.

Trots att man har markerat på brevlådan att man inte vill ha reklam, så får man bladet från Vänstern i Degerfors. I detta blad kan Vänstern skriva vad som helst, och få det att framstå som sanning. Förhoppningsvis tror inte alla på vad som skrivs här, men det är ändå märkligt att detta ska vara tillåtet. Vänstern i Degerfors har inte ens ett utgivningstillstånd för detta utan de använder i stället det tillstånd som Vänsterpartiet i Malmö har. Frågan är om Vänsterpartiet i Malmö är medvetna om detta?

På distribuerad samhällsinformation ska det stå vem som är ansvarig utgivare, och på Degerforsvänsterns blad står det "Folkviljan", vilket Vänsterpartiet i Malmö tydligen kallar sig. Tvivlar på att ansvarig person för Vänsterpartiet i Malmö läser och godkänner vad Vänstern i Degerfors ger ut i deras namn.

Om Vänstern i Degerfors ska fortsätta att distribuera dessa blad till hushållen i Degerfors, så kan de gott skaffa sig ett eget utgivningstillstånd och våga namnge en ansvarig person som utgivare av bladet. Önskvärt vore också om de kunde hålla sig till fakta.

Ärlighet varar längst

Artikeltaggar

DegerforsFolkviljanHushållMalmöPrivatekonomiReklamTillståndVänsterpartiet