Sålde majblommor för 20 000 — Melvin bäst i kommunen

Publicerad:
Melvin Laitila sålde majblommor för 20 000 kronor. Foto: Julia Olsson

Aldrig har det sålts så mycket majblommor som det har gjort i år. 12-åriga Melvin Laitila tog årets försäljning på största allvar och fördubblade inte bara sitt eget rekord, han sålde också mest i Karlskoga.

– Det är helt fantastiskt, säger Tuija Nimell, lärare och styrelsemedlem i organisationen Majblomman i Karlskoga

Under torsdagen avslutades den årliga majblommeförsäljningen och i veckan kommer eleverna som sålt att lämna tillbaka de resterande blommorna.

I april träffade KT-Kuriren 12-åriga Melvin Laitila på Aggerudskolan, som under förra året sålde för 10 000 kronor, vilket då var den högsta summan i Karlskoga. Och i år siktade han på att slå sitt eget rekord genom att sälja för 15 000 kronor.

Och nu när säljperioden är över har Melvin inte bara slagit sitt egna rekord, han har också fördubblat försäljningen jämfört med förra året och sålt för hela 20 000 kronor.

– Det känns bra och det var roligt att sälja. Det är ju för en bra sak, då känns det ännu bättre, säger han och Tuija Nimell fortsätter:

Melvin Laitila och Tuija Nimell utanför Aggerudskolan.
Melvin Laitila och Tuija Nimell utanför Aggerudskolan. Foto: Julia Olsson

– När jag kollar på hur det har gått för eleverna i Karlskoga kan jag se att det inte är någon som ens är i närheten av det Melvin har sålt för, säger hon stolt.

Han berättar att han sålde nästan varje dag efter skolan tillsammans med sin pappa Markus Laitila, som också är hans egen säljcoach.

– Jag arbetar själv som säljare och tycker att det är roligt att Melvin tycker att det är roligt att sälja, säger pappa Markus.

Dubbelt upp

Nästa år får även lillebror Milo vara med och sälja, något som Melvin ser mycket fram emot.

– Då kommer vårt nya mål att vara 40 000 kronor tillsammans, säger han.

Och redan nu har Melvin och pappa Markus spånat på hur de ska lägga upp en plan inför nästa års försäljning, och har kommit fram till att sociala medier är en bra väg att gå för att nå ut till ytterligare fler kunder.

– Det är något nytt och prova så det är något vi suttit och klurat lite på, berättar Markus.

I Karlskoga ökade försäljningen med nästan 50 000 kronor. År 2022 sålde skolorna i Karlskoga för 249 085 kronor, jämfört med årets 294 000.

Melvin Laitila kommer att lägga sina intjänade pengar på kläder inför sommaren.
Melvin Laitila kommer att lägga sina intjänade pengar på kläder inför sommaren. Foto: Julia Olsson

Melvin är inte den enda storsäljaren i år. Majblomman har nämligen haft en rekordstor insamling där elever från hela Sverige har lyckats samla in 71,6 miljoner och slår därmed ett historiskt rekord.

– Nu väntar vi in redovisningen av vissa kontanta köp av majblommor. Barnen har alltså sålt majblommor för ännu mer, säger Åse Henell, Majblommas generalsekreterare i ett pressmeddelande från Majblomman.

Eleven som har sålt flest majblommor i år är elvaåriga Murhaf Hamid, från Glimåkra i Skåne, som har fått mycket uppmärksamhet efter att ha sålt majblommor för cirka fem miljoner kronor, enligt SVT Nyheter Skåne.

Artikeltaggar

FörsäljningKarlskogaLärareMajblommanRekordSkåne länSkola och utbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare