Hoppa till huvudinnehållet

Misshandlad man hotad efter polisanmälan: ”Fucking golare”

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Två Degerforsbor står åtalade för övergrepp i rättssak då de hotat en man efter att han anmält en av dem för en misshandel som skett någon månad innan.

Det var i september som målsågande kommer gåendes på Skolgatan i i Degerfors. Han såg då fem, sex personer, maskerade och med svarta kläder, komma springandes mot honom.

Männen slog ner målsägande och utdelade även sparkar. Enligt målsägande försökte de stjäla saker ur fickorna. Mannen kämpade i mot och lyckas tas sig ifrån dem.

Målsägande namngav två av de misstänkta männen som ska ha misshandlat honom och flera förhör höll med honom och andra vittnen.

Polisen rubricerade händelsen först som rån, men ändrade sedan till misshandel.

I november tas den ena mannen in till förhör. Någon månad senare tas ytterligare en man in till förhör. Båda nekar till brott och den ena vill inte kännas vid den andra misstänkta mannen.

Enligt åtalet ska de båda männen i november ha skickat hot till målsägande genom sociala medier på grund av att han polisanmält dem.

I åklagarens bevismaterial finns flera meddelanden.

Ett av meddelandena lyder: "haha fucking golare du tror du kan sätta dit folk hur som helst, tänk på vad du gör och säger".

Sedan finns en bild på en av männen som gör en så kallad "fuck you"-gest med texten "I er båda 2 golar fittor" och en bild föreställande två pojkar varav den ena synes prata med någon i en polisbil och den andre tittar på med en pistol dold bakom ryggen och texten "snitches get stitches".

De båda männen står nu åtalade för övergrepp i rättssak och en av männen står även åtalad för misshandel.

Målsägande har lämnat in ett ersättningsanspråk på 33 500 kronor för kränkning, sveda och verk och för inkomstbortfall.

Maskerat gäng försökte råna man i Degerfors

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättDegerforsHotMisshandelÖvergrepp i rättssakSkolgatan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.