Hoppa till huvudinnehållet

Coachen om Karlskogatalangen: ”Han kan göra skillnad för oss direkt”

Publicerad:
Emil Lindström är huvudtränare i SSL-laget FC Helsingborg som värvat in Karlskogatalangen Sebastian Öijen.
Emil Lindström är huvudtränare i SSL-laget FC Helsingborg som värvat in Karlskogatalangen Sebastian Öijen. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN

Sebastian Öijen byter allsvenskan mot SSL med FC Helsingborg och lagets huvudtränare Emil Lindström är förväntansfull kring värvningen av Karlskogatalangen.

– Redan nu är han på en nivå där han kan göra skillnad för oss direkt, säger Lindström.

Sebastian Öijen klar för SSL-klubb: ”Roligt och spännande”

Det var i mitten på april som FC Helsingborg, förra säsongen tabellsjua i SSL, presenterade nyförvärvet Sebastian Öijen. Den 18-årige centern Öijen med Karlskoga innebandy som moderklubb har de senaste åren gått innebandygymnasium i Umeå och spelat med RIG Umeå IBF och nu tar han alltså steget från allsvenskan till den svenska superligan (SSL).

– Vi ser en spelare direkt kan gå in och spela för oss. Han är tillräckligt bra för att gå in och spela i superligan nu direkt, det är jag helt övertygad om, säger Helsingborgs huvudtränare Emil Lindström och berättar mer om värvningen och vad klubben ser hos Sebastian Öijen:

– När det gäller spelartypen är han en kille som gör sig bra både offensivt och defensivt, han är allround på så sätt. Som främsta styrkor så är han en väldigt snabb spelare vilket är väldigt viktigt i den moderna innebandyn.

För 18-årige centern Sebastian Öijen väntar SSL-spel med Helsingborg.
För 18-årige centern Sebastian Öijen väntar SSL-spel med Helsingborg. Foto: Joel Olofsson

Lindström fortsätter:

– Som jag var inne på så har han spetsegenskaper åt båda håll (offensivt och defensivt). Det är något som såklart behöver finslipas och bli ännu bättre, men redan nu är han på en nivå där han kan göra skillnad för oss direkt. Det känns jätteintressant och jättekul att Sebastian ska spela för Helsingborg nästa säsong.

”Är jättetaggad”

Sebastian Öijen, som förra säsongen gjorde åtta mål och åtta assist på 17 matcher i allsvenskan norra, berättar hur kul det ska bli med SSL och Helsingborg.

– Det är klart att man är jättetaggad, det ska bli jättekul, säger Öijen:

– Det var väl på något sätt det som var ett delmål när man valde RIG (Riksidrottsgymnasium). Man har sett väldigt många som gått ut från RIG och fått chansen i bra innebandylag och det ville jag också såklart. Så det är kul att man får den chansen nu.

Var det något speciellt som kändes bra med FC Helsingborg?

– Jag tycker att allt kändes bra. Speciellt med Helsingborgs filosofie och hur dom tänker inför nästa säsong med väldigt mycket ungt och en lite ny, spännande och attraktiv innebandy.

– Det tycker jag verkar jätteroligt och laget har en erkänt väldigt duktig tränare som jag ser fram emot att spela för och hela klubben är en väldigt anrik SSL-klubb vilket också ska bli roligt att få representera.

Karlstad IBF är tillbaka i SSL, lockade det något att gå dit?

– Självklart så lockar det att spela för en värmländsk innebandyförening, det skojar man ju liksom inte bort. Men samtidigt ville jag testa mina vingar på annat ställe. Jag har trivts väldigt bra i Umeå och man vill ju utforska lite och vara på nya ställen.

– Jag tänkte också att Värmland finns kvar på det sättet och jag känner ingen stress på något sätt. Det var Helsingborg jag fick bäst intryck av och där jag kände att det finns bäst miljö för att utvecklas, både på och utanför planen. Jag tycker att det blev den bästa helhetslösningen, det var det som blev avgörande.

Har du någon personlig målsättning i första SSL-säsongen?

– Personlig målsättning är att komma in i det och känna att man blir en etablerad SSL-spelare ganska fort. Nu har jag spelat en säsong på allsvensk nivå och säsongen innan det i division 1, så jag har ju två seniorsäsonger där jag tagit ett steg varje år.

– Det är det jag vill fortsätta att göra, och att kunna prestera bra. Sedan har jag väl ingen personlig målsättning på det sättet utan för mig handlar det om att laget ska spela bra och att vi ska få ihop grejorna bra, det är det viktiga för mig.

Öijen har de senaste tre säsongerna spelat med RIG Umeå IBF. Förra säsongen producerade han åtta mål och åtta assist på 17 matcher i allsvenskan norra.
Öijen har de senaste tre säsongerna spelat med RIG Umeå IBF. Förra säsongen producerade han åtta mål och åtta assist på 17 matcher i allsvenskan norra.

Artikeltaggar

FC HelsingborgIBF FalunInnebandyKarlskogaKarlskoga IBKarlstad IBF HerrRIG Umeå IBFSebastian ÖijenSSLVäxjö Vipers

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.