Hyllning till Benny Andersson i konsert med Öjebokören

Publicerad:
Öjebokören ger konsert i Pingstkyrkan i Karlskoga. Foto: Privat

Den 7 maj bjuder Öjebokören och Peter Tikkanen med band in till konsert. Temat är I kärlekens tid.

– Vi behöver sprida kärlek i denna oroliga tid, säger Stefan Borg, körledare.

Lördagen den 7 maj blir det konsert med Öjebokören och Peter Tikkanen med band i Pingstkyrkan i Karlskoga. Det blir en hyllning till Benny Andersson och publiken får lyssna till musik från ABBA, Kristina från Duvemål, Benny Anderssons orkester, Hep Stars och Chess.

I konserten blandas körsången med pianosolo, låtar med bara bandet och en del a’kapella.

– När vi satt och spånade inför konserten kände vi att Benny Anderssons musik passar perfekt, för då får vi en blandad repertoar. Han har även tonsatt texter från andra textförfattare. När vi tittade på låtvalet såg vi att mycket handlar om kärlek till varandra på något sätt. Därför tyckte vi att temat I kärlekens tid passar perfekt, säger Stefan Borg och fortsätter:

– Vi vill kämpa för en kärleksfull relation till omvärlden. Kärleken till alla människor behövs, inte bara kärlek som i parrelationer, utan även kärlek i ett större sammanhang.

Stefan Borg ser fram emot konserten med glädje.

– Det blir en bred repertoar från olika sammanhang och det känns väldigt roligt att ha med sig ett band som är så duktiga. Vi är trygga med Peter Tikkanen och har samarbetat en hel del med honom tidigare.

Artikeltaggar

KarlskogaKonserterNöje/KulturÖjebokörenPeter TikkanenPingstkyrkan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare