Hoppa till huvudinnehållet

KB föll efter mardrömsminuter – och lagkaptenen skadad på uppvärmningen: ”Livsfarligt”

Publicerad:
Stefan Blom är tränare i division 3-laget KB Karlskoga som föll mot Grums hemma på Nobelstadion. Foto: Dennis Pavlovic

KB Karlskoga tappade 2–1 till 2–3-förlust hemma mot Grums och KB drabbades dessutom av tre nya skador.

– Lagkapten Kim Selmer trampade på en sprinkler på uppvärmningen och vred knät så att han blev knäskadad, säger KB-coachen Stefan Blom.

Mållöst för KB – missade friläge i andra: ”Det är blandade känslor”

KB Karlskoga tog sig i onsdags till DM-kvartsfinal genom 4–2-seger borta mot Norrstrands IF och redan i kväll var det dags för ny match där division 3-nykomlingen KB spelade hemma i serien mot Grums IK.

I första halvlek på Nobelstadion vände KB 0–1 till 2–1 efter mål av Marcus Nilsson och Jalal Jaemz och Jalals balja kom i 42:a minuten. Men i paus var det 3–2-ledning för Grums som alltså hann med att tillverka två baljor på några få minuter, och 3–2 till bortalaget blev även slutresultatet.

– Grums tog ledningen efter en riktig dundertavla från vår målvakt. Sedan vände vi matchen och spelade riktigt bra i första halvlek, säger KB-tränaren Stefan Blom:

– När Grums gjorde 2–2 sa domaren till våra spelare att halvleken var slut, men Grums fick köra tre anfall till innan det blev avblåst för halvtid och Grums lyckades göra 3–2.

– Vid 2–1 hade Marcus Nilsson en halvvolley som tog upp i ”klykan” ner på mållinjen någonstans och domaren friade. Det kunde lika gärna varit 3–1 till oss. Med lite flyt hade vi definitivt stängt matchen där, för vi hade dom i en liten ask egentligen i första halvlek efter vändningen.

KB-mittbacken och lagkapten Kim Selmer skadade ett knä på uppvärmningen och kom inte till spel mot Grums.
KB-mittbacken och lagkapten Kim Selmer skadade ett knä på uppvärmningen och kom inte till spel mot Grums. Foto: Dennis Pavlovic

Stefan Blom fortsätter:

– Deras 3–2-mål kom verkligen från ingenstans. Ser man till större delen av matchen var det vi som förde den. I andra halvlek tryckte vi på för kvittering och vi hade några lägen. Vi hade en boll i mål som blev avblåst för offside och vi hoppas såklart att det var rätt beslut. Men även om vi var spelförande i andra fick vi inte riktigt så många heta målchanser som vi hade velat för att få in kvitteringen, även om vi var nära flera gånger.

KB-skador duggar tätt

Förlust för KB alltså, och Karlskogalaget drabbades dessutom av tre nya skador.

– Det går inte att snacka borta att vi släpper in för många mål. Det är verkligen något som är dåligt. Men i dag på vår första match på Nobelstadion skadade sig vår lagkapten och mittback Kim Selmer på uppvärmningen på en sprinkler på planen. Den sticker upp tre eller fyra centimeter och jag vet inte om det är på grund av tjäle. Kim trampade på den och vred knät så att han blev knäskadad och inte kunde spela. Livsfarligt, den sprinklern kan man skada sig på kan jag säga.

– Efter typ en kvart fick vi byta ut Alexander ”Nutt” Andersson med en skadad hälsena och i andra halvlek drog Marcus Hedlund ljumsken. Så förutom en svidande förlust var det tre nya tunga skador också och vi hade skador sedan innan. Det har varit lite för mycket sådant nu, så man känner att man är nykomling, konstaterar Stefan Blom med ett skratt:

– Vi har inte mycket medstuds just nu. Det är lite kämpigt men vi får slicka såren och komma tillbaka.

KB är i skrivande stund tabelltia med fyra poäng på fem matcher.

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollGrums IK FotbollJalal JaemzKB KarlskogaKim SelmerNobelstadionStefan Blom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.