Hoppa till huvudinnehållet

Besvärlig personalomsättning planar ut — beslutsrätt om chefstjänster flyttas

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Personalomsättningen i Degerfors kommun har varit bekymmersam en längre tid.
Personalomsättningen i Degerfors kommun har varit bekymmersam en längre tid. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Omsättningen av personal har varit bekymmersam en längre tid i Degerfors kommun, inte minst vad gäller högre chefsbefattningar. På kort tid slutade kommundirektör, socialchef, servicechef samt kultur- och utbildningschef, men nu tycks det räta upp sig.

Historien tycks upprepa sig då vi skrivit om ombytet på personal i ett antal artiklar de senaste åren.

Men nu ser det ut att vara på rätt väg.

En graf som nyligen delgavs kommunstyrelsen visar att 0,3 procent av kommunens anställda slutade sin tjänst under mars i år, vilket motsvarar två personer. Under januari och februari var det 0,2 respektive 0,5 procent av tillsvidareanställd personal som slutade.

Det kan jämföras med 2,3 och 0,6 samt 1,1 procent de tre första månaderna i fjol.

Eskalerade

Värst ansträngt var läget från sensommaren och framåt. I augusti slutade såväl kommundirektören som HR-chefen sin anställning i kommunen. Under hösten sade även servicechefen och kultur- och utbildningschefen upp sig från sina tjänster.

Även på kansliavdelningen var det rejäl omsättning, enligt verksamhetsberättelsen, då en verksamhetsutvecklare, kommunikatör och två nämndsekreterare avslutade sina anställningar.

Kommunens kanslichef avslutade i december sitt chefsuppdrag och den tjänsten har senare täckts upp av tf kommundirektör, Björn Johansson, som också har rollen som säkerhetssamordnare och säkerhetsskyddschef.

Kanslichefstjänsten har plockats bort i den omorganisation som nu görs på kansliavdelningen.

Beslut om chefer

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att revidera kommunstyrelsens reglemente i en punkt under personalpolitik, som handlar om att tillsätta och avveckla kommundirektör och förvaltningschefer.

– Det låg förut på kommunstyrelsen, men kommer ligga på ksau nu istället, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V).

Anledningen till att ksau, kommunstyrelsens arbetsutskott, ska sköta tillsättningen är att man menar att de fattar bättre beslut, genom att det är de som sköter intervjuerna med sökande.

– Vi diskuterade det på kommunstyrelsen i samband med vi anställde servicechefen. Alla var nu överens om att flytta ned beslutet till arbetsutskottet, säger Mylly vidare.

Läs tidigare artiklar om personalsituationen i Degerfors kommun:

Läs också

Artikeltaggar

Anneli MyllyBjörn JohanssonDegerforsDegerfors kommunKommunstyrelsenPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.