Hoppa till huvudinnehållet

Daniel Wessners stora sorg under slutspelet: ”Väldigt jobbigt”

Publicerad:
Daniel Wessner miste sin mamma under det hockeyallsvenska slutspelet.
Daniel Wessner miste sin mamma under det hockeyallsvenska slutspelet. Foto: JOHAN LÖF

Daniel Wessner miste sin mamma Marianne under det hockeyallsvenska slutspelet.

– Det känns tragiskt, cancern är aldrig rättvis, säger domaren och BIK Karlskoga-profilen till Sportbladet.

Marianne Wessner fick beskedet dagen innan julafton att hon drabbats av cancer i lungorna. En dryg vecka senare berättade läkarna att det spridit sig till hjärnan.

I april gick hon bort.

– Ibland sätts liv och jobb på paus. Det blir andra perspektiv och annan innebörd. Hon gick bort alldeles för tidigt så klart. Även om jag har bearbetat det så är det väldigt jobbigt. Mamma gick från fullt frisk till att vara borta på några månader. Hon har varit en aktiv person som har tagit hand om sig själv. Det var en kort och smärtsam sjukdomstid, säger Daniel Wessner till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Det har varit en kämpig tid känslomässigt. Mamma bodde i Filipstad och jag bor i Karlstad, det är sju mil emellan och jag har velat vara där så mycket som möjligt. Det var räknad tid med kort tid kvar när vi fick beskedet. Vi förstod att det var kört.

”Ett andningshål”

Under våren gjorde Wessner inhopp som domare i SHL men framför allt var han en av huvuddomarna i den hockeyallsvenska finalen.

– För mig var det ett andningshål att komma bort och döma för att tänka på något annat. Det var skönt att få den tiden. Det är tusen procent fokus när man är på isen och väldigt intensivt, speciellt i slutspelet. Man får ju ett annat perspektiv på precis allting, även på isen och mellan matcher.

– Att vi missar saker kommer alltid att hända, man tänker på en missad utvisning eller en dålig utvisning på ett annat sätt än vad man kanske gjorde innan. Det finns viktigare saker där och då än att man har gjort ett misstag och det är sunt. Som domare är man ganska tuff mot sig själv och speciellt i domargruppen vi har i hockeyallsvenskan. Det har hjälpt mig att inte gräva ner mig för mycket när jag har gjort misstag,

Wessner beskriver sin mamma som den stora stöttepelaren.

– Hon har alltid varit den man har kunnat luta sig mot. Hon har skött allt i familjen och tagit hand om oss andra. Det blir en stor tomhet. Det finns inga ord som kan förklara min mamma. Jag vill tacka henne för att hon alltid funnits där för, oavsett resultat i livet. Jag saknar henne oerhört mycket.

BIK-profilen gjorde SHL-debut som domare: ”Lite mindre hafsigt”

Artikeltaggar

Daniel WessnerIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.