Hoppa till huvudinnehållet

Ska ha pistolhotat mamman när deras gemensamma barn var hemma

Publicerad:
Pistolen som mannen ska ha hotat kvinnan med.
Pistolen som mannen ska ha hotat kvinnan med. Foto: Polisen

En Karlskogabo i 40-årsåldern står åtalad efter att han ska ha hotat sin före detta kvinna med pistol i en lägenhet där deras gemensamma barn fanns. Han ska även ha misshandlat mamman och ett av barnen.

Polisen fick larm från två personer om att en man hotat en kvinna. Det ska handla om en man som var hos sitt före detta sambo och det ska finnas barn i lägenheten.

Polisen har berättat i förhör att de mötte ett barn i trapphuset som berättade att deras pappa var där och hotade deras mamma. När polisen kom till lägenheten hördes bråk inifrån.

Väl inne såg de mannen sitta på en stol. Enligt förhör bad de mannen visa sina händer och samtidigt ropade kvinnan att han hade en pistol på sig. I lägenheten fanns ytterligare barn.

Polisen visiterade mannen. ”Pistolen satt innanför tröjan med kolven uppåt och var lätt att komma åt. Jag tog upp pistolen, kontrollerade magasinet och såg då att det satt skarp ammunition i den”, sa en polis i förhör.

Kvinnan har berättat i förhör hur mannen helt plötsligt stod i lägenheten och hotade henne med en pistol och sagt: "Om du inte pratar med mig inatt så kommer jag döda dig och mig". Därefter ska han ha stoppat ner pistolen i byxlinningen igen.

Hon ska ha tagit sig ut i trapphuset, men där ska mannen ha fått tag på henne och släpat in henne igen i håret och i armen. Därefter ska han ha slagit kvinnan i ansiktet minst två gånger och slagit henne på armarna. Kvinnan har sagt att hon var säker på att hon skulle dö.

I förhör har mamman berättat att det äldsta barnen försökt stoppa mannen, men då hade han slagit barnet med knuten näve i ansiktet. Det andra barnen ska också ha sett vad som skett i lägenheten.

Mannen erkänner vapeninnehav, men nekar till olaga hot, barnfridsbrott och misshandel. Mannen hade sedan tidigare kontaktförbud att besöka kvinnan och han erkänner att han överträtt kontaktförbudet.

Vapnet ska vara en Zastava M70 där serienumret är bortslipat och vapnet har därefter lackats i svart. I vapnet satt ett magasin med åtta kulor, 7,65 mm, men ingen kula fanns i loppet. Polisens tekniker skriver: ”Vapnet kunde hade laddats genom mantelrörelse på någon eller några sekunder och därmed varit skjutklart.”

Mannen står nu åtalad för barnfridsbrott, grovt olaga hot, grovt vapenbrott, två fall av misshandel och överträdelse av kontaktförbud.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFörhörKarlskogaMisshandelOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.