Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolans elever anordnar vernissage: ”Hoppas locka fler besökare”

Publicerad:
Sanna Andersson är en av lärarna som håller i klasser inom bild- och form på kulturskolan. Här visar hon upp lite av det eleverna skapat. Foto: Amalia Jansson

Nu har det blivit dags för årets utställning i konsthallen, skapad av kulturskolans bild- och form elever. Vernissagens slår upp dörrarna under lördagen, och på plats finns konstverk gjorda av över 100 elever.

Kulturskolans bild- och form elever har under året arbetat med olika projekt som under lördagen visas under vernissage i Konsthallen. Över 100 elever har bidragit till utställningen och tekniker som grafik, skulptering, akvarell och encaustic art har används.

Några av konstverken som ställs ut på vernissagen.
Några av konstverken som ställs ut på vernissagen. Foto: Amalia Jansson

Eleverna som ställer ut på vernissagen är mellan 6 och 23 år, och lärare Sanna Andersson tror att utställningen kommer locka många besökare.

– Det brukar vara smockat med människor under utställningens två första timmar, säger hon.

Eleverna på kulturskolan har spenderat ungefär en timme i veckan med att ta fram konst till utställningen, och trots att konsthallens väggar är fyllda med det eleverna skapat, är det mycket som inte har fått plats på vernissagen.

Väggarna i konsthallen är fyllda med elevernas skapelser.
Väggarna i konsthallen är fyllda med elevernas skapelser. Foto: Amalia Jansson

– Alla elever har med något de skapat, men vi har inte kunnat ta med allt som alla gjort då det inte hade fått plats! säger Sanna Andersson.

Utställningen kommer vara öppen under lördagen mellan klockan tolv och 16, och sedan tisdag till fredag mellan tolv och 16 samt lördagar mellan elva och 14 fram till den 20 maj.

– Jag hoppas att marknaden som är i stan imorgon (läs idag) lockar hit ännu lite fler besökare! avslutar Sanna.

Artikeltaggar

KonstNöje/KulturUtställningarVernissager

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.