Hoppa till huvudinnehållet

Lokal Ica-handlare tror på sjunkande matpriser: ”Sänker på våra egna varor”

Publicerad:
Mikael Norling ser positivt på den nedåtgående trenden.
Mikael Norling ser positivt på den nedåtgående trenden. Foto: Love Tallmyren

En prisökning på över 20 procent under fjolåret för dagligvaror. Nu verkar trenden vända och allt fler butiker väljer att försöka få ner prisbilden.

– Inflationen har nog inte lämnat någon obemärkt, säger ICA-handlaren Mikael Norling.

Prisökningen på mat och dagligvaror senaste året har varit den högsta sedan 1950-talet. Enligt en undersökning som Statistiska centralbyrån gjort kunde man se en ökning på över 20 procent från februari 2022 till januari i år. Nu verkar trenden vända och allt fler matbutiker prispressar sina varor.

– För fyra veckor sedan gick vi ut med att vi sänker priset på över 450 artiklar. Främst våra egna varor, men även en hel del frukt och grönt, berättar Mikael Norling, ICA-handlare i Karlskoga och Degerfors.

Norling hoppas även att den prissänkning som gjorts ska bidra till att ICAs märkesleverantörer på sikt även kan sänka priset på sina varor.

– Den här inflationen har nog inte lämnat någon obemärkt. Den har slagit hårt mot branschen eftersom hushållen haft mindre pengar över och då fått avstå att handla som förut, förklarar Norling.

Norling ser positivt på att priserna i framtiden kommer fortsätta sjunka och återgå till något mer normala nivåer.

– Vi jobbar hela tiden efter att få ner prisbilden så mycket det går, säger Mikael.

Läs mer:

Coop sänker priset på 100 varor för medlemmar i Värmland: ”Går åt rätt håll”

Artikeltaggar

ButikerDegerforsEkonomiHandelHushållIcaICA ABInflationKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.