Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt några frågetecken i Degerfors: ”Stämma av mer under måndagen”

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg.
Degerforstränaren Tobias Solberg. Foto: Mikael Fritzon/TT

Rasmus Örqvist, Gustav Granath och Sebastian Ohlsson är samtliga med i den preliminära truppen mot IFK Norrköping. Men om någon av dom kommer till spel är fortsatt oklart.

– Vi får stämma av läget mer under måndagen, säger tränaren Tobias Solberg.

Tre dagar har gått sedan Degerfors IF:s storförlust mot IFK Göteborg på bortaplan.

– Det är bra att det är så pass tätt med matcher. Då blir det lättare att gå vidare. Det var en prestation som hade mycket mer att önska. Nu gäller det att vi hoppar upp på hästen igen och kör, säger Solberg.

Han fortsätter:

– Mycket handlar om att boosta varandra. Ser man i omgången som helhet så släppte både Halmstad och Varberg in sex mål. Djurgården fyra på en halvlek. Jag tror att mycket kan sitta mentalt när det är så tätt med matcher.

”Check hela tiden”

Sebastian Ohlsson, Rasmus Örqvist och Gustav Granath tränade under söndagen och ingår i den preliminära truppen.

– När det kommer till Rasmus är det en check hela tiden så han inte får några bakslag. Det är en skada som vi måste ta på största allvar.

– Vi får se vart det landar med ”Sebbe” och Granath. Det kändes bra för båda två under träningen idag. Vi får se till att ta klokast möjliga beslut.

Måndagens motstånd IFK Norrköping ligger femma i tabellen.

– Det är framför allt Sigurdsson och ”Totte” Nyman som vi måste se upp med. Det är två allsvenska toppspelare. Norrköping har kapaciteten att vara med där i toppen och slåss. Vi är väldigt revanschsugna och publiken kommer att få se ett helt annat Degerfors. Vi vill gå ut direkt från start och visa vad vi vill med matchen.

Preliminär trupp: Sondre Rossbach, Jonas Olsson, Sean Sabetkar, Gustav Granath, Seid Korac, Sebastian Ohlsson, Oscar Wallin, Justin Salmon, Christos Gravius, Karim Mammar, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, Joe Gyau, Peter Gwargis, Diego Campos, Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Fortune Bassey, Damjan Pavlovic och Albin Mörfelt.

Extraavsnitt – vi snackar ner Degerfors brakförlust: ”Får inte se ut så här”Dubbla smällar för DIF-supportrarna: ”Trodde inte att det var sant”Krönika: Hjärtligt varsågod sa Degerfors IF – hjärtligt tack sa IFK GöteborgAdam Carlén efter segern mot sitt gamla lag: ”Skönt att få islossning”Degerforsmålvakten efter raset: ”Måste rannsaka oss själva”Gravius efter fansens stöd: ”Pinsamt och surt att ge dom en så dålig insats”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollGustav GranathIFK NorrköpingRasmus ÖrqvistSebastian OhlssonTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.