Hoppa till huvudinnehållet

Örqvist hoppas på spel mot Norrköping: ”Känns bättre och bättre”

Publicerad:
Rasmus Örqvist i en duell med Victor Edvardsen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Rasmus Örqvist är på väg åt rätt håll efter en lättare hjärnskakning.

– Jag hoppas på att kunna spela mot IFK Norrköping, säger mittfältaren.

Det var i slutskedet av matchen mot Djurgården som oturen var framme för Rasmus Örqvist.

– Jag skulle hoppa upp och täcka ett inlägg från Magnus Eriksson. Jag var verkligen inte beredd på att få bollen i ansiktet. När jag öppnade ögonen kändes det inte helt rätt. Jorden snurrade lite snabbare än vad den ska.

Dagen efter hade han knappt några symptom.

– Men under tisdagen, på gymmet, fick jag ett bakslag. Jag blev yr och dåsig. Då kunde vi konstatera att det handlade om en lättare hjärnskakning.

Sedan dess har det gått åt rätt håll. Örqvist tränade både under fredagen och söndagen.

– Det känns bättre och bättre för varje dag. Min förhoppning är att jag ska kunna spela.

Örqvist har varit en av Degerfors bästa spelare under säsongsinledningen.

– Jag tycker att både jag och laget har höjt oss ett snäpp från förra säsongen. Jag har fått spela på två positioner och tycker ändå att det har fungerat bra. Det har varit väldigt skönt att få bidra med poäng. Det är någonting som jag vill fortsätta att göra.

Någonting speciellt som du känner att du utvecklat?

– Jag har tränat mer än vanligt kanske. Jag tror mycket handlar om att jag har hittat en trygghet i laget på ett annat sätt. Tagit en större roll. Som när jag fick äran att vara lagkapten mot Mjällby. Det är väldigt betydande för mig att tränarna ser mig på det sättet. Att dom vill att jag ska axla den rollen. Det har fått mig att växa.

Degerfors åkte på en brakförlust mot IFK Göteborg i måndags – en match Örqvist såg från tv-soffan.

– Jag tycker alltid att det är jobbigt att titta på matcherna. Dom fick göra 1–0 alldeles för enkelt och sedan vandra in och göra 2–0. Då kändes det som att luften gick ur oss. Det var frustrerande att se. Väldigt jobbigt. Jag hoppas att jag slipper titta på fler matcher från sidan.

Nu ser han i stället fram emot måndagens hemmamatch mot IFK Norrköping.

– Det är ett lag i form som spöade Hammarby med 2–0 senast. Vi vet vad vi kan göra och att vi är ett starkt hemmalag. Det ska bli roligt. Vi har många roliga hemmamatcher här i maj.

Fortsatt några frågetecken i Degerfors: ”Stämma av mer under måndagen”Dubbla smällar för DIF-supportrarna: ”Trodde inte att det var sant”Extraavsnitt – vi snackar ner Degerfors brakförlust: ”Får inte se ut så här”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIFK NorrköpingRasmus Örqvist

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.