Hoppa till huvudinnehållet

RIK Karlskoga tabelljumbo efter ny förlust: ”Tuff dag på jobbet”

Publicerad:
Brigitta Pulins och hennes RIK Karlskoga förlorade med 0–5.
Brigitta Pulins och hennes RIK Karlskoga förlorade med 0–5. Foto: Fredrik Narvelid

RIK Karlskoga förlorade söndagens hemmamatch mot Smedby med 0–5 (0–4) och ligger nu sist i division 1 mellersta.

– Tyvärr kom vi inte upp i nivå, kommenterar tränaren Dennis Fransson.

RIK Karlskoga inledde annars piggt under matchens första tio minuter.

– Då kände jag att det här kunde bli en bra dag. Sedan fick dom ett billigt mål. Deras nummer tolv (Ebba Karnehov) gjorde mål. Vi hade problem med henne. Smedby var lite hetare och hade mer energi. Så fort vi får ett mål i baken går luften ur oss lite, tyvärr, säger Fransson.

Wilma Forsberg.
Wilma Forsberg. Foto: Fredrik Narvelid

Ledningsmålet kom i den elfte minuten. Smedby, som tog över matchbilden, gjorde ytterligare tre mål innan den första halvleken var över.

– Vi försökte att hålla hoppet uppe så att det inte skulle rasa iväg för mycket. Vi hade en tydlig matchplan som jag inte tycker att vi höll oss till. Vi fick inte riktigt någon press på deras bollhållare. Vi hade också problem med deras djupledsspel. Det var en tuff dag på jobbet. Det är bara tillbaka till skolbänken som gäller.

RIK fick stopp på blödningen i den andra halvleken. Smedby gjorde bara ett mål och vann matchen med 5–0.

– Vi blev lite tuffare och gjorde några förändringar för att försöka få fast bollen. Vi saknar den där uppspelspunkten för att få lite längre anfall. Jag tycker att tjejerna krigade på bra även om energin gick ur oss. Det är klart att det är tufft just nu. Vi vill vinna fotbollsmatcher.

Hur ska ni resa er?

– Det är bara att ladda om. Smedby är ett topplag. Målsättningen för oss är att klara nytt kontrakt. Vi ska se till att göra en bra träningsvecka och hitta ny energi. Det är många poäng kvar att spela om.

Härnäst väntar två lag på den nedre halvan. Älvsjö borta på lördag och P18 hemma lördagen därpå.

– Det är väldigt viktiga matcher för oss.

Sara Öjebo.
Sara Öjebo. Foto: Fredrik Narvelid

Artikeltaggar

Brigitta PulinsDennis FranssonFotbollRIK KarlskogaSara ÖjeboWilma Forsberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.