Hoppa till huvudinnehållet

Forward byter Modo mot BIK: ”Vill vara med och bidra i offensiven”

Publicerad:
Filip Svenningsson i Modotröjan under den gångna säsongen.
Filip Svenningsson i Modotröjan under den gångna säsongen. Foto: JONAS FORSBERG

Filip Svenningsson, 23, är klar för spel i BIK Karlskoga kommande säsong.

– Mina egna förväntningar är så klart att jag vill vara med och bidra i offensiven, säger forwarden till klubbens hemsida.

Örnsköldsviks Allehanda rapporterade för en månad sedan om att Filip Svenningsson, som satt på ett utgående kontrakt med Modo, var detaljer från att skriva på för BIK.

På måndagsförmiddagen blev klubbytet officiellt. Svenningsson har skrivit på ett ettårskontrakt med BIK.

– Jag känner att jag körde fast litegrann i Modo och vill komma någonstans där jag kan få en viktig roll och fortsätta utveckla mitt spel för att ta nästa steg. Sen har man alltid hört gott om BIK Karlskoga, både från nuvarande och gamla spelare som spelat i klubben och det finns ju bevisligen många spelare som tagit nästa kliv i deras karriärer genom att spela i BIK och det siktar jag också på att göra, säger nyförvärvet till BIK Karlskogas hemsida.

Vill bidra framåt

Svenningsson, 23, har representerat Modo de senaste tre säsongerna.

Han noterades för 32 poäng på 41 matcher förra säsongen, detta efter en formtopp med tio poäng på tio matcher i slutspelet.

Den gångna säsongen stannade poängproduktionen på 23 poäng på 51 matcher.

Svenningsson kom, på grund av en skada, endast upp i tre matcher i slutspelet. Han missade de avgörande matcherna när Modo gick upp i SHL.

– Mina egna förväntningar är så klart att jag vill vara med och bidra i offensiven, jag vet att jag har det i mig. Mycket handlar om kontinuitet i saker och ting, även förtroende från ledare och spelare så klart. Har man det så kommer både självförtroende och produktion som ett brev på posten och det är väl det som jag saknat litegrann och som jag tror kan lyfta i BIK.

Nyförvärvet kommer att flytta till Karlskoga och ansluter till laget på heltid i mitten av maj.

– Mina förväntningar inför kommande säsong är att vi ska vara med och störa i toppen, så klart. Hockeyallsvenskan som liga är bättre än den någonsin varit med många lag som storsatsar och särskilt lag som åker ur SHL har ju lite andra förutsättningar. Men BIK har alltid varit med i toppen och så ska det även förbli kommande säsong.

”Välskolad spelare”

Svenningsson är ytterforward, leftare, mäter 182 centimeter och väger in på 82 kilo enligt eliteprospects.com.

Han står noterad för totalt 42 SHL-matcher för HV71 och Oskarshamn samt totalt 38 ungdoms- och juniorlandskamper.

Sportchefen Torsten Yngveson ser sitt senaste nyförvärv som en ”toppforward” i lagbygget:

– En välskolad spelare som fortsatt prestera på hög nivå även som senior och som, trots att han ännu inte fyllt 24, har varit delaktig i två avancemang till SHL. Förutom att han producerar poäng kan han spela fränt och stå upp för laget. Vi tror att han kommer att bli väldigt uppskattad i Nobelhallen i vinter.

Svenningsson var även med och spelade upp Oskarshamn 2018–2019.

Fotnot: Läs mer om Filip Svenningssons karriär här.

Lagbygget

Målvakter: Marcus Hellgren-Smed (kontrakt över 2024–2025), Samuel Jonsson (24–25).

Backar: Stefan Milosevic (24–25), Måns Krämer (23–24), Viktor Lang (23–24), Henrik Larsson (23–24), Alexander Leandersson (23–24), Albert Lyckåsen (23–24), Wilhelm Westlund (23–24).

Forwards: Albin Eriksson (23–24 + ett optionsår), Kalle Jellvert (23–24), Viktor Lennartsson (23–24), Simen Andre Edvardsen (23–24), Eskild Bakke Olsen (23–24), Theodor Pistek (23–24), Filip Svenningsson (23–24), Jesper Kokkonen (24–25), Jesper Norbäck (24–25), Gustaf Franzén (25–26).

Uppgifter: Forwarden är detaljer från att skriva på för BIK KarlskogaSäsongen igång för BIK som rivstartade med fystester: ”Ligger bra med”

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagFilip SveningssonHockeyallsvenskanIshockeyTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.