Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogabo åtalad för mord och mordförsök

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen ska ha attackerat mamman och dottern i ett trapphus i Örebro med en kniv. Dottern, som mannen sökt upp, klarade sig med svåra skador, medan mamman dog.

Nu åtalas Karlskogabon för mord och mordförsök.

Karlskogabon, som är i 25-årsåldern, och kvinnan gick på samma skola för ett antal år sedan. Utöver det finns inga andra kopplingar dem emellan.

Den 11 februari begav sig mannen till en adress i Baronbackarna i Örebro. På adressen bor dotterns mamma.

Den misstänkte mannen erkänner att han orsakat kvinnorna skadorna, men förnekar brott. Enligt åklagaren hävdar mannen att han blev attackerad först, och att han knivhögg kvinnorna i självförsvar.

Anders Persson är åklagare och han åtalar nu mannen för mord och mordförsök.

Han har konstaterats lida av en allvarlig psykisk störning. I en intervju med TT berättar Anders Persson att mamman och dottern sitter och tittar på tv när de hör hur rycker i brevinkastet. Dottern öppnar och känner igen mannen. Mamman går också till dörren och säger att hon ska ringa polisen om han inte lämnade dem. Då ska mannen ha gått till attack med kniven.

Bråk uppstod i trapphuset.

”De tumlar ner i trapphuset ända ner till porten, där han utdelar väldigt många knivhugg mot den äldre kvinnan. Även den yngre kvinnan har mycket skador”, säger Anders Persson till TT.

I ett utlåtande av rättspsykiatrin led mannen psykisk störning vid tillfället för attacken.

Mannen ska, enligt åklagaren, ha sagt att den yngre kvinnan är en rysk agent som ingår i ett nätverk som försökt värva honom. Han hade därför sökt upp henne för att be henne lämna honom ifred.

"Han hade varit där flera gånger tidigare och rekat och försökt samla mod”, säger åklagaren.

Bevisen mot mannen består bland annat av en film som fångat delar av händelseförloppet. Även kniven och blodspår binder honom till platsen.

Mordmisstänkt Karlskogabo omhäktadesKarlskogabo misstänkt för mordet på 50-åriga kvinnan i Örebro

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättKarlskogaMordförsökÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.