Hoppa till huvudinnehållet

Misstänks ha varit drogad med alkohol och dopning – ska ha smitit från olycka

Publicerad:
Foto: Ove Rydh

Mannen stannade bilen och backade in i den följande bilen flera gånger. Enligt förundersökningen ska mannen ha varit påverkad av både alkohol och dopningsmedel. Händelsen skedde i oktober 2022.

Nu står mannen, som är i 20-årsåldern, åtalad för flera brott.

En kvinna har berättat i förhör att hennes ex-kille ringt till henne och att han var berusad. Hon och en vän åkte till adressen i Karlskoga där han bor. Där kliver han och en kvinna ur en bil. Verbalt bråk ska ha uppstått. Mannen ska enligt kvinnan ha satt sig i bilen igen med sin kvinnliga passagerare och att hon och vännen åkte efter. Efter några hundra meter ska mannen ha stoppat sin bil och backat in i kvinnans bil tre gånger. Därefter ska mannen ha smitit från olyckan.

Mannan har en annan förklaring. Han och en annan kvinnan hade varit på fest och kontaktat en person på facebookgruppen "vem kör". Han kommer inte ihåg vem det var. Han säger att kvinnan fanns på adressen när de klev ur bilen. Mannen säger att kvinnan varit svartsjuk och började skälla ut honom. Därefter hade han och den andra kvinnan gått upp till sin bostad.

När polisen kommer till lägenheten tas han med för provtagning. Mannen säger att han inte kört bil och att han aldrig använt dopningsmedel.

När mannen konfronteras med testresultatet, som visade att han han hade dopningspreparaten trenbolon och drostanolon i kroppen, så erkände han att han tagit dopningsmedel under en period, men nekar till att ha kört bil. Enligt testresultatet hade han även 1,13 promille alkohol i kroppen.

Kvinnan som var med under färden i mannens bil säger i förhör att mannen körde bil och hans körning bevittnades även av kvinnan och hennes vän bilen som blev påkörd.

Mannen står åtalad för dopningsbrott, grovt rattfylleri, skadegörelse och smitning från olycksplats.

Artikeltaggar

AlkoholÅtalBrott, lag och rättFörhörKarlskogaRattfylleri

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.