Hoppa till huvudinnehållet

Champagne för 5 000 kronor stulet från Systembolaget

Publicerad:
Foto: isabell Höjman/TT

Systembolaget i Karlskoga har anmält stölder av champagne för 5 150 kronor. Stölderna finns på film och nu ska polisen se om det går att identifiera mannen på en av filmerna.

Det var när Systembolaget gick igenom sina övervakningsfilmer som personal upptäckte att en man den 3 maj vid 12.30-tiden var inne i butiken och där stal två champagneflaskor för 998 kronor.

Jan Carlsson är utredningschef vid polisen i Karlskoga.

– Den 4 maj gjorde Systembolaget en inventering i butiken och då upptäcker de att det saknades ytterligare åtta flaskor champagne till ett värde av 4 152 kronor.

Systembolaget vet inte om det är samma person som även stulit de andra flaskorna.

– De vet inte när när stölderna har skett av de åtta flaskorna. Det är mycket film och de har inte hunnit gå igenom materialet än.

Polisen har nu begärt in filmen där mannen stal två flaskor.

– När vi får den så ska vi se om det går att identifiera mannen. Därefter får vi se om personalen kan hitta de andra stölderna på övervakningsfilmerna och se om det kan röra sig om samma person, säger Jan Carlsson.

Systembolaget har haft stölder av alkohol tidigare, men inte så riktat till en vara som nu. Polisen ska nu se om det går att knyta champagnestölderna till en och samma person.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättJan CarlssonKarlskogaStölderSystembolaget

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.