Hoppa till huvudinnehållet

Totalstopp efter kökrock med lastbilar efter omkörning – förare smet

Publicerad:
Det är totalstopp efter en kökrock på E20 mellan Finnerödja och Laxå.
Det är totalstopp efter en kökrock på E20 mellan Finnerödja och Laxå. Foto: Johan Nilsson/TT

Det är sedan strax före klockan 19 totalstopp på E20 i höjd med Borasjön, mellan Finnerödja och Laxå.

Det är en kökrock med tre lastbilar inblandade som är orsaken till stoppet på E20 förbi Borasjön, Laxå, för trafikanter som färdas från Finnerödja i riktning mot Örebro.

Enligt uppgifter från polisen kom sig olyckan av att en personbil körde om lastbilarna och när filerna gick tillbaka till en, så slängde sig personbilen in framför första lastbilen som tvingades bromsa hårt. De två efterföljande ekipagen körde då in i varandra.

Smet från platsen

Föraren av personbilen misstänks för smitning och två av lastbilsförarna misstänks för trafikbrott, genom att de inte hade anpassat avstånd till framförvarande.

Enligt SOS alarm har man haft ambulans på plats, men ingen behövde föras till sjukhus då det lyckligtvis inte uppstått några personskador i krocken.

Trafiken är däremot fortsatt helt avstängd i norrgående riktning.

Enligt uppgifter på Trafikverket räknar man inte med att det är framkomligt förrän någon halvtimma före midnatt vid platsen.

Artikeltaggar

BorasjönE20LastbilarLaxåTrafikTrafikanterTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.