Hoppa till huvudinnehållet

Fyra framtidsmän som får chansen att träna med BIK:s A-lag – drömmen är kontrakt

Publicerad:
Alexander Jarl Åhlin, Carl Bruhn, Jacob Ringman och Leo Klavhed tränar med BIK Karlskogas A-lag. Vad det betyder inför nästa säsong får framtiden utvisa. Foto: BIK Karlskoga

BIK Karlskoga ger fyra spelare från den gångna säsongens J20-lag chansen att vara med och träna med A-laget.

Det handlar om Alexander Jarl Åhlin, Carl Bruhn, Jacob Ringman och Leo Klavhed.

Samtliga var viktiga spelare i J20-laget och fick även chansen att debutera i allsvenskan under 2022–2023.

Såväl Klavhed som Ringman (egen produkt) och Bruhn har gått vägen via hockeygymnasiet i Karlskoga, och juniorspel i BIK, till den här möjligheten. När det gäller Jarl Åhlin anslöt han inför förra spelåret från Södertälje.

– Det är fyra lovande spelare som redan varit med lite på seniornivå och som då visat att de är skickliga och redo. Vi vill därför inte släppa dem utan fortsätta att ha dem under våra vingar, säger Torsten Yngveson i en kommentar på klubbens hemsida där BIK:s sportchef fortsätter:

– De bidrar dessutom med en bra attityd och konkurrens i truppen. Vi har bestämt att de är med oss under försäsongsträningen och så tar vi det därifrån. I och med att vi har goda kontakter med Lindlöven har jag förankrat med dem att killarna kan få viktig speltid där men de kan också få spela i andra klubbar i närområdet.

Även om alltså inget är klart med kontrakt, om de ska spela i BIK eller i någon annan förening, är spelarnas självklara mål och dröm att spela sig till A-lagskontrakt med Karlskogaklubben.

Att få vara med om försäsongsträningen är, till att börja med, något mycket inspirerande för samtliga fyra i kvartetten.

Klavhed är back. I övriga fall handlar det om forwards.

Artikeltaggar

Alexander Jarl ÅhlinBIK KarlskogaCarl BruhnIshockeyJacob RingmanLeo KlavhedTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.