Hoppa till huvudinnehållet

Färgglad dansföreställning om identitet på Kungsteatern

Publicerad:
Kulturskolans fördjupningslinje har visat sin egenproducerade föreställning på Kungsteatern. Foto: Sara Duvéng

I föreställningen ”Det är bara en fas” har Kulturskolans fördjupningslinje i dans sökt sina identiteter.

– Vi valde temat för att det ligger oss nära, vi har haft många tankar och diskussioner kring identitet i gruppen, säger danseleven Klara Skogsberg.

I en färgglad dansföreställning på Kungsteatern gestaltade gruppen bestående av Lina Bergfalk, Elsa Björkman, Angel Johansson, Klara Skogsberg och Smilla Öhlin frågor kring att hitta sig själv där deras egen beskrivning av temat var: Vem är jag? Vem vill jag vara? Varför är jag annorlunda?

I föreställningen var Thea Engfors, Saga Stäring och Stina Vestin gästdansare.

Angel Johansson i förgrunden och bakom skymtar Lina Bergfalk och Smilla Öhlin.
Angel Johansson i förgrunden och bakom skymtar Lina Bergfalk och Smilla Öhlin. Foto: Sara Duvéng

– Att jobba med föreställningen har tagit lång tid och mycket energi, men varje sekund har varit fantastisk. Vi valde temat för att det ligger oss nära, vi har haft många tankar och diskussioner kring identitet i gruppen, säger Klara Skogsberg, en av deltagarna på fördjupningslinjen.

Nöjda elever

Föreställningarna var välbesökta och deltagarna var nöjda och alla var överens om att de gärna hade haft många fler föreställningar.

– Utbildningen är på två år och vi har olika moment som ingår under första och andra året. Första året skapar man i grupp och andra året får de skapa ett eget solonummer, berättar Anelija Karahodzic, danslärare och handledare.

Elsa Björkman, en av eleverna.
Elsa Björkman, en av eleverna. Foto: Sara Duvéng

Eleverna tränar tre gånger i veckan och de får dansa contemporary dance, showdance och teknikdans. Utöver klasserna får de fördjupa sig i olika delmoment fördelat på två år. Under vårterminen har de en speciell utmaning att ta sig an.

– Det är ett slags slutarbete på våren. Eleverna jobbar själva från idé till färdigt koncept och jag finns med som handledare, säger Anelija Karahodzic.

De har arbetat med kostym, koreografi, ljus- och ljudteknik. Saga Stäring har hjälpt dem med manuset.

Artikeltaggar

FöreställningarKarlskoga kulturskolaNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.