Hoppa till huvudinnehållet

Flera värmlänningar i Tre Kronors VM-trupp: ”Ingen som flyttar på honom”

Publicerad:
Leo Carlsson är med i Tre Kronors VM-trupp. Foto: JOEL MARKLUND

Tre Kronors trupp till VM är nu presenterad. Många namn med värmländsk anknytning finns med.

Linus Johansson har inte haft många lediga dagar sedan Färjestads säsong tog slut. Landslagsuppdragen har duggat tätt, och hans hockeyvår blir ännu längre nu när han åter är med i blågult.

En annan värmlänning, Henrik Tömmernes, finns med bland de VM-uttagna backarna.

– Användbar på många olika sätt, kommenterade Sam Hallam på presskonferensen.

”Otroligt kraftfull”

Leo Carlsson, Örebros supervärmlänning, är med i truppen. Hallam berättade att det kanske inte är en spelare han tidigare under säsongen skulle tänkt ha med i en VM-trupp.

– En center som bryter mönstret i vårt lag. Men Leo står för lite mer offensiv kreativitet. Det är spännande med de unga spelarna som det känns som blir bättre vecka för vecka. Det är häftigt med Leo, sättet han kommer in i ett omklädningsrum. Det är som den naturligaste saken i världen för honom.

Fabian Zetterlund är också med i truppen och beskrevs såhär av förbundskaptenen:

– Otroligt kraftfull i sitt spel. Det är ingen som flyttar på honom.

Målvakten Jacob Johansson, som har Bofors IK som moderklubb är också uttagen och Jacob de la Rose är även han med i Hallams VM-gäng.

– En fältherre i sitt agerande!

Hela VM-truppen

Målvakter: Jesper Wallstedt, Minnesota, Lasse Johansson, Frölunda, Jakob Johansson, Timrå.

Backar: Christian Folin, Frölunda, Henrik Tömmernes, Genève-Servette, Patrik Nemeth, Arizona, Rasmus Sandin, Washington, Anton Lindholm, Leksand, Jonathan Pudas, Skellefteå, Lukas Bengtsson, Växjö, Joel Persson, Växjö.

Forwards: Pär Lindholm, Skellefteå, Dennis Everberg, Rögle, Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron, André Petersson, HV71, Leo Carlsson, Örebro, Lucas Raymond, Detroit, Oscar Lindberg, Bern, Jakob Silfverberg, Anaheim, Jonatan Berggren, Detroit, Fabian Zetterlund, San Jose, Linus Johansson, Färjestad, Carl Grundström, LA Kings, Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron, Alexander Nylander, Pittsburgh.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFabian ZetterlundFribourg-GottéronFrölunda HCIshockeyJacob de la RoseLeo CarlssonLinus JohanssonÖrebroSam HallamServette FCSkellefteåSportTre KronorVäxjö

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.