Hoppa till huvudinnehållet

Haribo återkallar godis – fann metallpartiklar

Publicerad:
Haribo Goldbears i 80-gramsförpackning är en av produkterna som riskerar att ha kontaminerats av små metallpartiklar.
Haribo Goldbears i 80-gramsförpackning är en av produkterna som riskerar att ha kontaminerats av små metallpartiklar. Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Godistillverkaren Haribo återkallar flera produkter i Sverige efter att ha upptäckt att små metallpartiklar kan förekomma i dem. Konsumenterna "avråds starkt" från att åta godiset.

De berörda produkterna är Goldbears (80 gram), Nappar Frukt (80 gram), Nappar Lakrits (80 gram), Nappar Skum (120 gram), Nappar Cola (80 gram), Fruktilurer Frukt & Bär (80 gram), St. Nappar Frukt & Skum (170 gram), Matador mix (275 gram) och Matador mix (1 000 gram).

Återkallelsen gäller endast vissa partier av produkterna. Mer exakta uppgifter om vilka produkter som kontaminerats finns i ett pressmeddelande på Haribos hemsida.

"Orsaken till de små metallpartiklarna har tydligt identifierats och åtgärder har redan vidtagits internt för att undvika ett liknande fall i framtiden", skriver Haribo.

Konsumenter kan returnera de påverkade produkterna till inköpsstället.

Artikeltaggar

ÅtgärderGodisHARIBO CZKonsumentMat och dryckPressmeddelande

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.