Hoppa till huvudinnehållet

Pojke under 18 år stal bil från mamma

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken tog bilnyckeln till sin mammas bil och stal den. Han och två andra var borta ett dygn.

Nu har han fått sin dom.

I november 2022 beordrades polisen till en adress i Karlskoga. En person hade anmält att någon stulit hans sambos bil. Han hade påträffat sambons bil några 100 meter från deras adress. Då var det ingen person i eller vid bilen.

Sambon som även är mamma till pojken säger att hon sett ett filmklipp där de startar bilen. Hon ringde sonen och sa att han skulle lämna tillbaka bilen.

De två personerna som satt i bilen säger i förhör att det var pojken som körde bilen.

Pojken sa i förhör att han var tillsammans med en vän och de hade inget att göra och stal då bilen från mamman. Nyckeln låg i bilen och de åkte runt på många ställen och var borta nästan ett dygn. Han nekar till att ha kört bilen då han inte var 18 år. Att vittnen sagt att det var han som körde bilen kommentarer han med att de inte gillar honom. Han vill inte namnge föraren av bilen.

Tingsrätten anser det visat att pojken framförde fordonet på tid och plats som angetts i gärningspåståendet. Han var 17 år vid tidpunkten för gärningen och saknade därför behörighet att framföra fordon.

Pojken döms för olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel. I samma rättegång döms han även för ringa narkotikabrott och ringa stöld. Han greps vid en annan tidpunkt i november och hade då spår av cannabis i blodet. Samma månad togs han efter en stöld på Ica Maxi.

Han döms till 35 timmars ungdomstjänst.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättICA ABKarlskogaNarkotikabrottOlovlig körningStölderTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.