Hoppa till huvudinnehållet

Flera lokala namn nämndes under Moderaternas förbundsstämma

Publicerad:
Nyvalda Förbundsstyrelsen. Från vänster Ylva von Scheele, Maria Hedwall, Oskar Svärd, Cecilia Albertsson, Bengt Svensson, Ronnie Erhard, Amanda Lindgren, Anna Nordqvist och Magnus Stålberg.
Nyvalda Förbundsstyrelsen. Från vänster Ylva von Scheele, Maria Hedwall, Oskar Svärd, Cecilia Albertsson, Bengt Svensson, Ronnie Erhard, Amanda Lindgren, Anna Nordqvist och Magnus Stålberg. Foto: Moderaterna Örebro

Moderaterna i Örebro län har hållit förbundsstämma där motioner diskuterats och en ny styrelse valts. På styrelselistan syns flera lokala namn och bland motionerna fanns förslag från Karlskogapolitikern Tony Ring.

Under lördagen hölls Moderaternas förbundsstämma i länet på City konferens i Örebro. En ny styrelse valdes och motioner som formar politiken diskuterades flitigt. Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson fanns på plats och höll ett föredrag om regeringens arbete.

En av de motioner som diskuterades under stämman var kom från Tony Ring och rörde hur man ska arbeta för en hållbar och modern motorsportsverksamhet vilket på sikt kan gynna Gelleråsbanan i Karlskoga.

Tony Rings yrkanden löd i sin helhet: ”Att partiet ska verka för att Naturvårdsverket ska revidera verkets allmänna råd om buller från motorsportsbanor och liknande anläggningar med syfte att möjliggöra reglering av verksamheterna med ekvivalenta ljudnivåer utifrån bland annat de bedömningar av hälsorisker på grund av buller som gäller för vägar och järnvägar, och 70 tillkännager detta för regeringen.”

Förbundsstämman beslöt att ta motionen som sin egen och skicka den vidare till partistämman.

Ny styrelse vald

Under förbundsstämman valdes även en ny styrelse där flera lokala namn ingår. Ronnie Erhard valdes till andre vice ordförande och Anna Nordqvist samt Amanda Lindgren omvaldes som ledamöter.

Amanda Lindgren valdes även som ny ordförande för moderatkvinnor i Örebro län.

Den nya styrelsen för Moderaterna i Örebro län

Ordförande: Oskar Svärd (Kumla, omval)

Första vice ordförande: Ylva von Scheele (Laxå, omval)

Andra vice ordförande: Ronnie Erhard (Karlskoga, nyval)

Ledamöter:

Cecilia Albertsson (Hällefors, nyval)

Maria Hedwall (Örebro, omval)

Anna Nordqvist (Degerfors, omval)

Bengt Svensson (Nora, omval)

Amanda Lindgren (Moderatkvinnor)

Magnus Stålberg (Moderata ungdomsförbundet)

Styrelse Moderatkvinnor i Örebro län:

Ordförande: Amanda Lindgren (Karlskoga, nyval)

Vice ordförande: Kim Hedbom Rydaeus (Örebro, nyval)

Artikeltaggar

Amanda LindgrenAnna NordqvistKarlskogaKumlaModeraternaMotionerNaturvårdsverketNyvalÖrebroPolitikStyrelserTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.