Höijer får nytt uppdrag

Publicerad:
Nina Höijer, regionråd och ordförande för socialdemokraterna i Karlskoga, har valts in som vice ordförande för Mälardalsrådet. Foto: Kajsa Juslin

Från Örebro Region län har Nina Höijer (S) från Karlskoga valts in i Mälardalsrådet. I rådet valdes även fler välkända namn från området in.

I Mälardalsrådet finns 50 kommuner från tio olika regioner och meningen med rådet är att samarbeta kring frågor som transport och kompetensförsörjning. Rådet väljs på fyra år och speglar de olika orternas senaste valresultat.

Från Karlskoga valdes Nina Höijer in i som vice ordförande styrelsen. Höijer är regionråd i Region Örebro län och är ordförande för Socialdemokraterna i Karlskoga.

Utöver de 19 ordinarie ledamöter väljs 19 ersättare där oppositionsråden Patrik Nyström (SD) från Karlskoga och Anna Nordqvist (M) från Degerfors valts.

De fem huvudsakliga länen i rådet är Stockholm, Uppsala, Västmanland, Sörmland och Örebro. Östergötland, Gotland, Gävleborg, Dalarna och Värmland är vad som kallas associerade medlemmar.

Artikeltaggar

DegerforsKarlskogaNina HöijerÖrebroPolitikSocialdemokraternaStyrelserSverigedemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare