Hoppa till huvudinnehållet

Svartsjuk man gjorde inbrott hos sitt ex och misshandlade man

Publicerad:
Foto: Anders Wiklund/TT

Mannen mötte sitt ex på en krog i Karlskoga och bråk uppstod då hjon umgicks med en annan man. Senare bröt han sig in i hennes lägenhet och misshandlade mannen. Nu har han fått sin dom.

Mannen, som är i 35-årsåldern, mötte sin före detta kvinna på krogen där hon umgicks med en annan man. Bråk uppstod och kvinnan och den nya mannen gick hem till hennes lägenhet.

Mannen dök senare upp vid lägenheten och där slog han sönder en ruta och tog sig in i bostaden. Mannen kom in i sovrummet och där började han misshandla mannen när han låg i sängen. Enligt förhör ska han ha ”matat” slag med knutna nävar mot den liggande mannen som försökte skydda sig med armarna . Kvinnan tog mobilen och larmade polisen. Manna tog kvinnans mobil och slängde den i golvet så den gick sönder.

Vid gripanden av mannen tog polisen med honom för provtagning och resultatet visade att han hade kokain i kroppen.

Mannen har erkänt brotten.

Tingsrätten anser att det samlade straffvärdet för samtliga brott motsvarar tre månaders fängelse. Men mannen är tidigare ostraffad och och enligt utredningen lever han under ordnade förhållanden. Tingsrätten anser att det inte finns anledning att tro att mannen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Tingsrätten anser att det finns utrymme att döma till en icke frihetsberövande påföljd. Mannen ska därför dömas till en villkorlig dom som ska förenas med samhällstjänst.

Mannen döms för grovt hemfridsbrott, misshandel, skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Han ska betala 13 693 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning, självrisk på mobilen och för utebliven inkomst. Han ska betala 7 000 kronor i skadestånd till den andra mannen för kränkning.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseHotKarlskogaMisshandelNarkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.