Hoppa till huvudinnehållet

Smakstart för Sigges KSK: ”Framtiden får utvisa hur bra det kommer gå”

Publicerad:
Sigge Jacobsson har spelat en viktig roll och har en tydlig del i den utmärkta inledningen på säsongen för Karlskoga SK.
Sigge Jacobsson har spelat en viktig roll och har en tydlig del i den utmärkta inledningen på säsongen för Karlskoga SK. Foto: Tomas Nilsson

I fjol handlade det om bottenstrid hela säsongen. I år har Karlskoga SK rivstartat division 4 och var när alla lag spelat fyra matcher ett av tre med tio poäng.

– Vi vinner igen. 2–0, tippar målvakten Sigge Jacobsson inför söndagens hemmamatch mot Töcksfors.

Det var mot just Töcksfors som första segern kom förra året, i fjärde omgången, sedan KSK stod på noll poäng och 0–8 i målskillnad efter de tre första matcherna.

– Framtiden får utvisa hur bra det kommer gå för oss i år. Så här långt tycker jag att vi förtjänat de poäng som vi har tagit. Målet står ändå fast trots den fina starten: vi ska i första hand etablera oss i serien.

Hemmaborgen

Hittills har det handlat om tre bortamatcher och en ”hemma”, på Kemab arenas konstgräs.

– Nu kommer vi till vår hemmaborg Stråvallen. Där är vi svårslagna. En ojämn plan med högt gräs där vi stortrivs, säger målvaktsklippan med ett skratt.

På vägen från division 7, där KSK gjorde en nystart 2019 och upp till fyran, var laget utan förlust på just Stråvallen i över 1 000 dagar innan KB vann derbyt på nationaldagen.

Däremot hade Jacobssons lag stora svårigheter borta under förra säsongen, inte en enda seger. Att KSK i år redan tagit två vinster borta stärker även det spelarnas tro på sig själva.

Hårt jobb

Målvakten återkommer flera gånger under intervjun till hur viktigt det är att tro på det egna laget.

– Det känns som att det är annat tänk i år. Inför förra säsongen hade vi mest vunnit och var inte vana att förlora och jobba i motgång. Nu har vi bättre inställning, alla gör det hårda jobbet i alla lägen.

Dessutom har det så här långt handlat om en mycket vassare skärpa när det lägen skapas vid motståndarmålet.

Hittills verkar det som att Sigge Jacobsson och lagkompisarna i Karlskoga SK utvecklats och lärt sig mycket av förra säsongen då KSK var nykomling i division 4 där det krävdes kval för att få stanna.
Hittills verkar det som att Sigge Jacobsson och lagkompisarna i Karlskoga SK utvecklats och lärt sig mycket av förra säsongen då KSK var nykomling i division 4 där det krävdes kval för att få stanna. Foto: Tomas Nilsson

Trots en allt längre frånvarolista, på torsdagens träning handlade det om nio skadade och tre sjuka spelare, är Jacobsson inte orolig att det ska ta tvärstopp för KSK nu.

– Som det varit hittills har spelarna som i stället fått chansen gått in och gjort ett minst lika bra jobb som killarna som spelat innan.

”Bättre och bättre”

Och för att fortsätta på den för KSK hoppfulla linjen, även om ingen i föreningen går ut och pratar om serieseger och division 3 3-spel nästa säsong. Från tränarhåll var känslan redan i fjol: ”vi blev bättre och bättre”.

– Vi tror att det blir likadant i år. Och även till nästa år, säger Conny Arkeland som tränar det ”unga” laget tillsammans med Joakim Rydh.

Det är långt ifrån bara längdmässigt som Sigge Jacobsson höjer sig över mängden i sitt lag.
Det är långt ifrån bara längdmässigt som Sigge Jacobsson höjer sig över mängden i sitt lag. Foto: Tomas Nilsson
KSK-spelare förd till sjukhus med ambulans efter skadaKSK i ensam serieledning efter ny seger: ”Vilken match – helt otroligt!”Nytt segerjubel för KSK efter utklassning – som natt och dag mot i fjolDrömstart på säsongen för Karlskoga SK som vann på bortaplan: ”Bröt en trend”

Artikeltaggar

Conny ArkelandDivision 4 VärmlandFotbollKarlskoga SKSigge JacobssonStråvallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.