Familje: Matsedel, korppromenad, dödsfall, vårsoare och vårtecken

Publicerad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Matsedel Seniorboende vecka 20

Solbringen och Bergmästaren

Mån: Korv Stroganoff ris/potatis grönsaker.

Tis: Stekt fläsk bruna bönor potatis. Stekt fläsk löksås potatis grönsaker.

Ons: Fisk i gräddsky potatis grönsaker.

Tors: Kycklinggryta potatis/ris grönsaker.

Fre: Färsbiff ajvar gräddsås potatis grönsaker.

Lör: Fiskgratäng med räkor och dill, potatismos kokta ärtor. Persikor grädde.

Sön: Kycklingfilé i mustig sås, potatis/ris grönsaker.

69 personer gick med Korpen

I samarbete med Burkbutiken arrangerade Korpen i Degerfors tipspromenad söndagen den 7 maj. 61 vuxna och åtta barn svarade på frågorna.

Vinnare vuxna: Lennart Samuelsson, Kenneth Karlsson och Inger Andersson. Vinnare barn: Melenie Samuelsson, Joel Andersson och Melker Leo-Bergsten.

Rätt rad vuxna: 122 X22 22X X2X. Rätt rad barn: 2X1 XXX 21X 222.

Skiljeuppgiften bestod denna vecka av att gissa hur många pärlor som fanns i en burk. Rätt svar var 200 stycken och Patric Karlsson gissade rätt och vinner två Sverigelotter. Vinsterna kan hämtas på Korpens kansli. Söndagen den 14 maj är start och mål förlagt till Korpens kansli på Jannelundsvägen 6.

Dödsfall

Britt-Inger Karlsson, Karlskoga, avled den 1 maj i en ålder av 76 år. Närmast anhöriga är dotter med familj samt broder med familj.

Gerd Piscator, Edsvalla-Karlskoga, har avlidit efter en kort tids sjukdom i en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är sambon Ove samt barnen Tomas och Rose-Marie med familjer.

Björn Bäckström, Karlskoga, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är barn med familjer samt släkt och vänner.

Flugsnapparen har kommit

Svartvit Flugsnappare.
Svartvit Flugsnappare. Foto: Hasse Holmberg

Måndagen den 8 maj hade Göran Magnusson besök av den svartvita flugsnapparen i trädgården på Dobervägen i Karlskoga.

Vårsoaré i Rävåskyrkan

Lördag eftermiddag den 13 maj inbjuds det till vårsoaré i Rävåskyrkan i Karlskoga. Linnéa Hinz sjunger och Johan Hinz spelar piano och orgel och bjuder på ett program med sånger om våren, kärleken och tron. Repertoaren hämtas från såväl den klassiska romansen som folkvisan.

Månadsmöte med PRO Degerfors

Den 27 april hade PRO Degerfors sitt månadsmöte. Ordförande Bernt Fägerås informerade om genomförda aktiviteter, bland annat om vårens Bingoverksamhet och PRO:s deltagande i vårmarknaden. Alla medlemmar inbjöds till Vårfest den 25 maj i Folkets park. Representanten för PRO i matrådet, Gunilla Eriksson lämnade en rapport. Många resor och aktiviteter är på gång. Först ut är en vandring i Fasaskogen tillsammans med guiden Åke Jansson den 23 maj. 14 juni anordnas en resa till Vadstena, Gränna och Husqvarna museet. Senare i höst, den 5 september, anordnas en resa till bland annat Ryttmästarbostället och Falköpings ost.

För underhållningen svarade Strömtorparna.

STF besökte Österviks kapell

Foto: Ingvar Eriksson/STF

Svenska turistföreningen, STF, Karlskoga Degerfors har besökt Österviks kapell och tillhörande mejeri. Allt tillhörde från början Gustavsviks herrgård.

Guiden Annika Rafael Rådberg, med nära anknytning till kapellet, berättade om den brokiga historien och visade upp samlingarna.

– Den ideella föreningen som äger kapellet, gör ett beundransvärt arbete med att underhålla denna kulturella pärla, säger Ingvar Eriksson, ordförande i STFs lokalavdelning.

Artikeltaggar

BergmästarenKarlskogaKorpenMänskligtRävåskyrkanSolbringen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare