Hoppa till huvudinnehållet

Får bidrag för att kalka sjöar

Publicerad:
Degerfors kommun får statsbidrag för att kalka sjöar och vattendrag. Här en bild från sjökalkning med helikopter vid Bosjön utanför Filipstad. Foto: HP Skoglund

Degerfors kommun beviljas nu statsbidrag för kalkning av sjöar och vattendrag.

Kommunen har hos Länsstyrelsen ansökt om statsbidrag för kalkning av Grytsjön, Björksjön, Ölen, Bergtjärn, Brännsjön, Gäddtjärnen, Gällen, Holmsjön, Jämnlången, Kroksjön, Kviddsjön, Laktjärn, Ljusen, Mörkestjärnen, Norra Holmsjön, Norra Porrtjärnen, Norr-Gässlingen, Stora Svinsjön, Stormossetjärnen, Södra Holmsjön, Sörgryten, Sör-Gässlingen, Älgsjön, Älgsjöunge, Örgiven, Kroksjön samt Södra Porrtjärnen.

Dessa vatten ingår i olika projekt och i länets kalkningsplan.

Länsstyrelsen beviljar hela totalkostnaderna för projekt Håkanbolbäcken, till vilket Björksjön hör, och 85 procent av kostnaderna för resterande projekt, dock högst 325 836 kronor.

Artikeltaggar

Degerfors kommunDjur och naturLänsstyrelsen i Örebro länSjöar och hav

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.