Hoppa till huvudinnehållet

Uppger att djur vanvårdas hos vårdtagare

Publicerad:
Vårdpersonal har till Länsstyrelsen gjort en så kallad lex Maja-anmälan om misstänkt vanvård av djur hos en vårdtagare. Foto: Kajsa Juslin

Djur som bor hos en vårdtagare i Degerfors riskerar att utsättas för vanvård. Det uppger vårdpersonal i en anmälan till länsstyrelsen, enligt nyhetsbyrån Siren.

Djurhållaren har mindre hundar och även ett par katter. Hundarna får inte komma ut och gör därmed ifrån sig inomhus, enligt anmälan.

Djuren får heller inte mat och vatten i tillräcklig mängd, de har dålig munhälsa och långa klor. Djurägaren klarar inte längre av att ta hand om dem, varför anmälan gjorts till länsstyrelsen.

2019 ändrades sekretessbestämmelserna så att personal har rätt att göra en så kallad lex Maja-anmälan om misstänkt vanvård av djur hos personer de vårdar.

Artikeltaggar

DegerforsDjurDjur och naturHusdjurVanvårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.