Hoppa till huvudinnehållet

Hundar satt instängda i bilar i solgasset

Publicerad:
Hundar ska inte lämnas i bilen i sommarvärmen. Foto: Jon

Polis region Bergslagen har under lördagseftermiddagen fått in anmälningar om hundar som sitter instängda i bilar i solgasset. I det ena fallet tog sig polisen in i bilen och kunde hjälpta ut hunden, men har ännu inte fått kontakt med ägaren.

Polisen sökte ägaren via registrerad telefon utan att få svar och efter en dryg halvtimma satt hunden fortfarande kvar i bilen. Dock uppgavs i anmälan att hunden såg ut att må bra. Polisen övervägde dock att åka till platsen och eventuellt krossa en ruta för att ta ut hunden.

Senare informerade polisen att en polispatrull hade lyckats ta sig in i bilen utan att skada uppstått. Hunden fick vatten och mår efter omständigheterna bra. Polisen söker fortfarande efter hundägaren som enligt uppgift ska befinna sig i närområdet.

Släppte ut hund

I det andra fallet lyckades anmälaren få upp bilens ena dörr och släppa ut hunden. Strax därefter anlände ägaren, som gav hunden vatten.

Temperaturen stiger snabbt från 20 till 85 grader i en bil med stängda dörrar och fönster om den står i solen, på det finns tabeller att tillgå bland annat hos Svenska blå stjärnan.

Artikeltaggar

Djur och naturHusdjur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.