Hoppa till huvudinnehållet

Svar: S-kvinnorna i Karlskoga delar helt och fullt dina synpunkter

Publicerad:
Kunskap är nyckeln till förändring, konstaterar insändarskribenterna.
Kunskap är nyckeln till förändring, konstaterar insändarskribenterna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svar till ”Satsa på utbildning” av signaturen Undrande

I din insändare den 3 maj i Karlskoga Tidning lyfter du den viktiga frågan om kompetensutveckling inom vården. Som exempel föreslår du att kommunen ska satsa på att vidareutbilda undersköterskor till specialistundersköterskor. Detta som ett led i att öka kvalitén inom vården men också att höja yrkets status.

S-kvinnorna i Karlskoga delar helt och fullt dina synpunkter. Genom att premiera kunskapsutveckling skapas också förutsättningar för ett kontinuerligt lärande där erfarna kollegor kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till övriga inom vårdlaget.

Dina synpunkter harmonierar också väl med det tillitsbaserade arbetssättet och som handlar om att ha tillit till människors förmåga att använda sitt omdöme. Genom att höja kunskapsnivån hos de medarbetare som möter brukare och anhöriga skapas förutsättningar för ett tillitsbaserat arbetssätt.

Kunskap är nyckeln till förändring!

Karlskoga Socialdemokratiska kvinnoklubbs styrelse

Artikeltaggar

KarlskogaSkola och utbildningUtbildningVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.