Hoppa till huvudinnehållet

Utryckning till övertänd villa – gick inte att rädda

Publicerad:
Villan brann ned till grunden. På måndagsmorgonen var en enhet från räddningstjänsten kvar på platsen.
Villan brann ned till grunden. På måndagsmorgonen var en enhet från räddningstjänsten kvar på platsen. Foto: Oskar Sandström

En villa norr om Ölme i Kristinehamns kommun började brinna under natten till måndag och gick inte att rädda.

Larmet om villabranden inkom klockan 00.48. Räddningstjänst från Kristinehamn och Väse, samt en tankbil från Karlskoga åkte ut till platsen tillsammans med ambulanspersonal och polis.

– Villan är övertänd. Vi vet inte vad som har orsakat branden, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, strax före klockan 02.

Vid 02.30-tiden var ingen ambulans kvar på platsen. Ingen person hade då heller förts till sjukhus, enligt SOS Alarm som meddelar att väggarna har rasat in och att huset inte gick att rädda.

Räddningstjänsten arbetade för fullt för att hindra spridning till intilliggande hus.

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen var bara en tankbil kvar på platsen för kontroll.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har spärrat av och ska genomsöka brandresterna, men det kommer inte bli idag eftersom det fortfarande är varmt ett tag efter. Våra tekniker behöver ju ha en dräglig arbetsmiljö, men det brukar ta några dagar när det är en sådan omfattande brand. Sedan gäller det även att gå in och titta om det varit någon kvar, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Så man vet ännu inte om någon varit i huset?

– Nej, det vet man inte. Det är oklart.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättKristinehamns kommunÖlmeOlyckor och katastroferSOS AlarmVillor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.