Hoppa till huvudinnehållet

A-lagskontrakt för Degerforstalang: ”Få chansen i allsvenskan och visa upp mig”

Publicerad:
Anfallstalangen Jamie Bichis har skrivit på ett A-lagskontrakt med allsvenska Degerfors IF. Foto: Degerfors IF

Jamie Bichis belönas med ett A-lagskontrakt på ett och ett halvt år av Degerfors, det meddelar klubben på sin hemsida.

Den 19-årige anfallaren Jamie Bichis gjorde förra säsongen 24 matcher med Degerfors P19-lag i superettan norra och han noterades för åtta mål. Bichis har under 2023 tränat med A-laget där han även lirat i flera av försäsongsmatcherna, och nu har löftet dessutom kritat på ett A-lagsavtal som sträcker sig över hela 2024.

– Det känns jättebra att få komma upp i A-laget på riktigt. Det är ett kvitto på att jag gjort bra ifrån mig, både på träningar och i försäsongsmatcher, säger Jamie Bichis till Degerfors webbplats och fortsätter:

– I början hade jag svårt med det höga tempot men nu har jag kommit in i det. Det flyter på bra.

– Jag skulle säga att jag är en spelare som är duktig en mot en. Jag är en poängspelare som skapar mycket framåt. Mina mål framöver är att få så mycket speltid som möjligt, få chansen i allsvenskan och visa upp mig.

Gais Amr Belhaj och Degerfors Jamie Bichis i en träningsmatch inför årets säsong.
Gais Amr Belhaj och Degerfors Jamie Bichis i en träningsmatch inför årets säsong. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

DIF-sportchefen Patrik Werner är såklart tillfreds med att ännu en spelare tar klivet från föreningens akademi till A-lag.

– Jamie har tränat med A-laget i snart ett halvår och han har gjort det väldigt bra sedan han kom in i gruppen, säger Werner och berättar mer:

– Det är en mångsidig anfallare som skapar mycket framåt och kan spela på flera olika positioner. Vi i den sportsliga ledningen tror på Jamie och jag är glad att vi återigen lyfter upp en akademispelare till A-laget.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrDegerfors IF JuniorFotbollJamie BichisPatrik Werner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.