Hoppa till huvudinnehållet

Discgolfbanan öppen – spelare kan påverka hur banan dras

Publicerad:
Amanda Lindgren (M), ordförande för kultur- och fritidsförvaltningen passar på att testa nya banan vid Sandviksbadet.
Amanda Lindgren (M), ordförande för kultur- och fritidsförvaltningen passar på att testa nya banan vid Sandviksbadet. Foto: Maiken Kettil Schough

Nu är den nya discgolfbanan vid Sandviksbadet färdig och står redo för att användas. Fram till i höst kommer banan leva ett anonymt liv utan skyltar och karta. Men det finns det en plan för.

– Vi har inte satt ut ännu hur man ska gå banan för vi vill gärna att man ska testa sig fram hur det funkar, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Amanda Lindgren testar att spela discgolf för första gången när hon träffar Karlskoga Tidning-Kuriren. Det är lite molnigt och en ljum vind blåser in från sjön men det är inget som stör spelet. Hon sätter ett av sina första kast, huruvida det var nybörjartur eller skicklighet får förbli osagt.

Banan som har utökas från nio till 18 hål, eller korgar som det egentligen är, kommer än så länge inte vara numrerade. Kultur- och fritidsnämnden och dess förvaltning vill att karlskogingarna ska tycka till om hur banan ska utformas.

– Vi hoppas att folk är ute och testar banan under sommaren och verkligen använder den trots att den inte är invigd, säger Amanda Lindgren.

Spelare tycker till

Förvaltningen har inte själva velat bestämma banan ska utformas utan uppmuntrar spelare att se hur de gillar att gå banan. Sin feedback kommer karlskogingarna kunna lämna på olika sätt.

– Vi kommer delvis kunna se i marken hur man har gått men man får också gärna skicka e-mejl till vår förvaltning om hur man vill att banan ska bli, berättar Amanda Lindgren.

Vi hoppas att folk är ute och testar banan under sommaren och verkligen använder den
Amanda Lindgren (M)

Banan går mellan stränderna vid Sandtorpsudden och Sanviksbadet. Hålen, eller korgarna, är permanenta och kommer att sitta uppe året runt.

– Det är inte som en vanlig golfbana där man är beroende av gräset på samma sätt.

Amanda Lindgren och kultur- och fritidsförvaltningen är öppen för att banan blir flexibel och att det kan bli kortare banor i banan.

Amanda Lindgrens första försök på discgolf är inte helt pjåkigt.
Amanda Lindgrens första försök på discgolf är inte helt pjåkigt. Foto: Maiken Kettil Schough

– Absolut, man kommer kunna börja på olika ställen oavsett vad man sätter upp att den ska ska starta, säger hon.

Start och mål

Än så länge kommer korgarna vara onumrerade och även sakna start och mål men lagom till hösten hoppas förvaltningen att en invigningen kan hållas.

– Då kommer det att se ut som en vanlig och riktigt discgolfbana.

Amanda Lindgren hoppas så många som möjligt ska ta tillfället och testa banan och lämna sina åsikter. Trots att banan inte har skyltar den här säsongen är alla som vill spela hjärtligt välkomna.

– Man får leta sig fram. Ofta ser man på ett ungefär var korgarna är men några kan några vara lite undangömda, säger Amanda Lindgren.

När invigningen blir är ännu inte bestämt.

Discgolfbana vid Sandtorpet planeras

Artikeltaggar

Amanda LindgrenDiscgolfFörvaltningFritid och livsstilKarlskogaSandviksbadet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.