Hoppa till huvudinnehållet

Det drar ihop sig till final i P4 Nästa för Ella Lindén från Karlskoga

Publicerad:
Ella LindénELLA Foto: Viktor Björk

20-åriga Ella Lindén från Karlskoga kan bli Örebro läns bidrag i den stora riksfinalen av P4 Nästa. Allt avgörs under onsdagen.

Karlskogatjejen Ella: En av finalisterna i P4 Nästa 2023

”Detta är det största som hänt hittills i min musikkarriär”, sa Ella när Karlskoga Tidning-Kuriren intervjuade i samband med att det stod klart att hon var en av finalisterna som juryn valt ut i Örebro län.

Ella går under genren singer-songwriter med allt från beskrivande melodier i både text och ackord på sin repertoar till mer svängig musik. I sitt skapande är hennes största musikaliska förebilder Lizzy McAlpine och Bilie Eilish.

Hon kommer från en musikalisk familj i Karlskoga och ser sig själv arbeta på heltid med musik i framtiden. För närvarande studerar hon just musik i Bollnäs.

Enligt P4 Örebro är det i år lite unikt i finalen då ingen är något band utan samtliga finalister är soloartister.

Omröstning

Finalen för Örebro län avgörs på onsdagens eftermiddag i Kulturkvarteret. Då ska samtliga fem finalister framföra sitt bidrag inför juryn.

Men det är inte enbart juryn som får säga sitt i frågan vilken artist och låt som ska representera Örebro län i riksfinalen. Lyssnarna är också med och utser det vinnande bidraget genom att rösta, antingen via textmeddelande eller samtal till det nummer som är specifikt för de olika bidragen.

Alla län ska under maj och början av juni genomföra sina regionfinaler där Kalmar är sist ut den 5 juni. Årets riksfinal genomförs sedan den 1 september i Västerås konserthus.

Artikeltaggar

ArtisterKarlskogaLizzy McAlpineMusikÖrebroÖrebro länP4 NästaSveriges Radio P4

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.