Hoppa till huvudinnehållet

Få föreningar tar del av extra miljon – endast fyra ansökningar godkända

Publicerad:
Reporter Maiken Kettil Schough
Maiken Kettil Schough
maiken.kettil.schough@kt-kuriren.se
” Vi ska arbeta för att det ska bli lättare och tydligare att ansöka”, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.
” Vi ska arbeta för att det ska bli lättare och tydligare att ansöka”, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden. Foto: Kajsa Juslin

Det blir tunn en utdelning av kultur- och fritidsnämndens extra miljon till föreningar i den första ansökningsomgången. Av 17 föreningar som ansökte är det endast fyra som får pengar.

– Några kom in för sent och dem valde vi att bortse ifrån, säger Amanda Lindgren (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Hon får medhåll av Håkan Talberg (S), nämndens andre vice ordförande, som också arbetat med ansökningarna i nämndens bidragsgrupp. Han menar att ansökningens deadline var ett viktigt kriterium att hålla.

Miljonen som nämnden fått att dela att ut till föreningar vill de ska gå till projekt eller satsningar som motverkar diskriminering, som arbetar för att få mer jämställda föreningar eller som arbetar för integration.

Ska förbättras

Bidragsgruppen kände även att en rad ansökningar inte var tillräckligt renodlade för att kunna beviljas. Det framgick inte tydligt vad föreningen ville med projektet eller vem som skulle hålla i projektet. Otydligheterna i ansökningar tar nämnden dock visst ansvar för.

– Vi ska arbeta för att det ska bli lättare och tydligare att ansöka, säger Amanda Lindgren.

Hon menar att de från nämndens och förvaltningens sida ska göra sitt bästa för att underlätta ansökningsförfarandet.

Föreningarna har en ny chans på sig i den andra ansökningsperioden i höst. Kriterierna kommer att vara samma som i första. Då ska ansökningarna vara inne senast 15 oktober.

Nämnden med en extra miljon – så kan föreningar ta del av pengarna

Artikeltaggar

Amanda LindgrenDiskrimineringIntegrationKulturNämnderPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.