Hoppa till huvudinnehållet

Coachen fortsätter och första förstärkningen är redan klar: ”Jättefint nyförvärv”

Publicerad:
Tomas Gustafsson fortsätter som huvudcoach i division 2-laget Karlskoga IB.
Tomas Gustafsson fortsätter som huvudcoach i division 2-laget Karlskoga IB. Foto: Dennis Pavlovic

Ett finfint nyförvärv är redan klart i form av Mattias Hansson och dessutom stannar Hampus Helj i Karlskoga innebandy där Tomas Gustafsson fortsätter som huvudtränare.

– Det är ett gott gäng och jag trivs bra i föreningen, säger Gustafsson.

Inget play off för KIB trots vinst inför storpublik: ”Gav det verkligen chansen”

Division 2-laget Karlskoga innebandy var förra säsongen mycket nära att nå playoff till division 1 men föll på målskillnad. Det väntar alltså en ny säsong i division 2 och i april meddelade KIB på sin hemsida att huvudtränaren Tomas Gustafsson förlängt sitt avtal över säsongen 2023-2024.

– Laget har stor potential och Tomas har visat stort hjärta och goda ledar- och innebandykunskaper som laget och föreningen kommer att ha mycket nytta och glädje av kommande säsong, säger KIB-styrelsens Tony Roos till klubbens webbplats.

Tomas Gustafsson konstaterar föga förvånande att det känns fint att fortsätta.

– Det är ett gott gäng och jag trivs bra i föreningen och så vidare. Jag är bara fylld med en massa positiva saker, säger Gustafsson och fortsätter:

– Det var surt att vi bommade en playoff-plats förra säsongen men så är det. Man ska också komma ihåg att vi förra året föryngrade laget och det skapar också en trygghet inför i år. Om vi kunde vara där vi var förra året med den föryngring vi gjorde, så finns det ingen anledning att tänka negativa tankar inför nästa säsong.

Hur är läget med truppen just nu?

– Vi är mitt uppe i allt så att säga. 13 spelare är helt klara. Sedan är det väl egentligen ingen som har signalerat att de inte kör vidare nästa säsong. Där handlar det mer om formaliteter att få namnunderskrifter och så vidare.

Poängmaskinen Hampus Helj blir kvar i KIB.
Poängmaskinen Hampus Helj blir kvar i KIB. Foto: Dennis Pavlovic

Hampus Helj, som förra säsongen gjorde 28 mål och 13 assist på 18 division 2-matcher, kör alltså vidare i Karlskoga innebandy.

– Han blir kvar, och han är viktig för laget på alla sätt och vis. Dels är han en otroligt värdefull person och sedan det som är rent innebandymässigt där han gör ett antal poäng och hela tiden ställer frågor till motståndarna och han driver ofta på vid träning och vill mer och så vidare. Han är otroligt värdefull att ha, konstaterar Tomas Gustafsson:

– Målvakten Markus Ring är en annan som är helt klar till nästa säsong. Han är också viktig med sina ledaregenskaper och hur han är som person. Han har en förmåga att få andra med sig.

”En spelskicklig back”

Karlskoga IB har även gjort klart med ett nyförvärv, och det är ett meriterat sådant. Backen Mattias Hansson född 2003 återvänder till KIB efter ett äventyr hos IBK Lockerud Mariestad och förra säsongen med Karlstad IBF Ungdom i division 1.

– Mattias är ett jättefint nyförvärv. En duktig och spelskicklig back både defensivt och offensivt, säger coach Gustafsson:

– Jag pratade med honom redan förra året och ville han in honom men jag har förståelse för att han ville prova division 1 med Karlstad IBF.

Målvakten Markus Ring kör också vidare i Karlskoga innebandy nästa säsong.
Målvakten Markus Ring kör också vidare i Karlskoga innebandy nästa säsong. Foto: Rasmus Isaksson

Artikeltaggar

Division 2 Värmland HerrHampus HeljIBK Lockerud MariestadInnebandyKarlskoga IBKarlstad IBF UngdomNyförvärvTomas Gustafsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.