Hoppa till huvudinnehållet

SMHI: Nu återvänder solen och värmen

Publicerad:
Sol och värme dominerar väderleken framåt. Arkivbild.
Sol och värme dominerar väderleken framåt. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den som uppskattar sol och värme har anledning att glädjas. Snart gör nämligen sommarvärmen comeback på bred front.

– Vi har ett högtryck som kommer att bestämma vädret ett tag framöver, Anders Wettergren, säger meteorolog på SMHI.

Regn och rusk har präglat väderleken på många håll de senaste dagarna efter en period med sköna temperaturer. Men redan från och med torsdagen letar sig solen fram på nytt.

– Det kommer att bli sol nästan överallt, säger

Termometern väntas hålla sig omkring 15 grader från Malmö i söder upp till Umeå i norr. På fredagen stiger värmen till sommarlika temperaturer, de flesta kan räkna med runt 20 grader.

Lördagen och söndagen ser ut att gnola vidare på samma varma och ljusa melodi, även om det kan komma att bli aningen molnigt på sina håll.

– I huvudsak handlar det om stackmoln, säger Anders Wettergren.

Inledningen på nästa vecka ser också ut att bli relativt behaglig, men framåt mitten av veckan kan det bli en del nederbörd.

– Det är svårt att säga när vi får någon avslutning på det här högtrycket, det skulle kunna bli framåt tisdag–onsdag. Men det är väldigt preliminärt, säger Anders Wettergren.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikes

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.