Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors-anfallarens speciella derbykänslor: ”Jätteroligt – men väldigt nervöst”

Publicerad:
Degerfors med målvakten Anna Zander och anfallaren Sara Sandberg spelar i morgon derby borta mot Örebro.
Degerfors med målvakten Anna Zander och anfallaren Sara Sandberg spelar i morgon derby borta mot Örebro. Foto: Fredrik Narvelid

Degerfors med Sara Sandberg jagar i morgon mycket viktiga pinnar i derbyt mot Örebro SK som blir Sandbergs första batalj mot sitt gamla gäng.

– Vi behöver verkligen ha fullt fokus hela matchen, säger anfallaren.

DIF kunde inte resa sig efter tung start – två frilägen var det närmaste

Degerfors IF står på sex poäng efter sex omgångar av division 1 mellersta medan Örebro SK spelat in 13 pinnar på sex matcher. I morgon kväll drabbar lagen samman och det är ett DIF som är i poängbehov för att hålla sig på säker mark i tabellen medan hemmagänget ÖSK jagar serieledning.

Säsongens första seriederby mellan lagen lär bli en het tillställning och för Sara Sandberg är det en synnerligen annorlunda upplevelse som väntar eftersom det är första gången som Degerforsanfallaren möter sin förra klubb Örebro där hon lirade så sent som förra säsongen. Även DIF:s Moa Arlebo och Antonia Jalkinger huserade förra året i ÖSK.

– Det är lite nervöst skulle jag säga. Det blir ju en väldigt speciellt match att spela för mig, säger Sandberg om känslan inför derbyt och berättar mer om vad som rör sig i huvudet:

– Gud… Det är så många olika tankar, men det ska bli jätteroligt. Men väldigt nervöst som sagt.

”Inte för mycket respekt”

Örebro SK är favoriter och Sara Sandberg ger sin syn på vad som blir viktigt för Degerfors IF.

– Vi behöver verkligen ha fullt fokus hela matchen. ÖSK är jättebra och har varit det både det här året, förra året och året innan det. Det gäller verkligen att vi har fullt, fullt fokus till sista minuten, men också att vi inte fegar ur.

– ÖSK är absolut favoriter och jätteduktiga, men vi kan inte gå in och vara rädda och ha för mycket respekt utan vi måste gå in och köra vårt och tro på det liksom.

På sex seriematcher har Sandberg svarat för tre mål och hon trivs väldigt fint i DIF-tröjan.

– Det känns jättebra.

Degerforscoachen Petter Toivonen.
Degerforscoachen Petter Toivonen. Foto: Fredrik Narvelid

DIF-tränaren Petter Toivonen:

– Känslan är bra. Vi har alla spelare tillgängliga så på det sättet är känslan bra men sedan är Örebro ett av seriens bästa lag som vi ska möta på bortaplan. Det är en väldigt tuff uppgift vi har framför oss, säger Toivonen.

Vad tror du blir viktigt för er?

– Att inte låta ÖSK föra matchen så mycket som dom vill. Dom vill ju typ ha ett bollinnehav på hundra procent egentligen, konstaterar Petter Toivonen skämtsamt:

– Dom vill ha ett stort bollinnehav och vi ska inte låta dom ha det. Sedan ska vi absolut inte släppa in några billiga mål utan ha full koncentration hela tiden.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamDivision 1 Mellersta damFotbollMoa ArleboÖrebro SKÖrebro SK FKPetter ToivonenSara Sandberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.