Hoppa till huvudinnehållet

DIF föll mot ÖSK trots jättelägen: ”Förjäkligt att vi inte fick med oss något”

Publicerad:
Tränarna Petter Toivonen och Lina Mattsson samt spelarna Ida Mattsson och Jessica Axelsson på väg in i omklädningsrummet efter första halvlek.
Tränarna Petter Toivonen och Lina Mattsson samt spelarna Ida Mattsson och Jessica Axelsson på väg in i omklädningsrummet efter första halvlek. Foto: Dennis Pavlovic

DIF hade tillräckligt med chanser för att ta poäng, men missade och förlorade med 0–2.

– Det känns förjäkligt att inte få med sig något. Vi gjorde en riktigt, riktigt bra insats, säger tränaren Petter Toivonen.

Det var prestigemöte och storpublik på Grönpepparparkens IP och det var, oväntat sett till tabellen, bortalaget Degerfors som började bäst.

– Vi nöp fast dom och hade bra press. Sen fick dom 1–0 efter 16 minuter, ett slumpmål egentligen. Det var lite dåligt av oss. Vi tappade bollen i eget straffområde, efter en ”andrasituation”, och deras nia rullade in den. Det var jäkligt bra gjort, men hon fick bollen gratis.

Degerforstrycket kom av sig efter 0–1.

– Dom började lösa vår press lite bättre en bit in i halvleken. Dom hade rätt så mycket boll, men det var fortfarande en jämn match.

”Var jäkligt tungt”

Ledningsmålet följdes mer precist upp av 28 väldigt chansfattiga minuter. Allt pekade på 1–0 i paus, men detta förändrades efter en ”blixt från klar himmel”.

– Dom rullade upp oss bakifrån det sista som hände. Vi skrek på offside, men jag tror vi missade den. Jag tror vi hängde kvar med en spelare. Det var jäkligt tungt. Domaren blåste av direkt efteråt.

Degerforsspelarna gick in i omklädningsrummet med sänkta huvuden, men repade väl där bevisligen nytt mod.

– Vi ändrade om lite, satte ännu högre press och nöp fast dom i princip hela halvleken.

Bortalaget kom även riktigt, riktigt nära en reducering.

– Jessica var helt sopren igenom. Sara var helt igenom, målvakten räddade till hörna. Sara var helt ren framför mål, fem meter från mål, och avslutade tio centimeter utanför.

– Det här var mitt i halvleken, det fanns tid kvar. Hade vi fått något av dom... Det hade vi behövt. Vi fortsatte jobba och kämpa, men skapade aldrig något riktigt farligt i slutet.

Sara Sandberg var ytterst nära, två gånger om dessutom, att bli målskytt mot sin tidigare klubb.
Sara Sandberg var ytterst nära, två gånger om dessutom, att bli målskytt mot sin tidigare klubb. Foto: Dennis Pavlovic

ÖSK höll undan, vann med 2–0 och toppar nu tabellen inför lördagens och söndagens matcher.

Degerfors lämnade med förlust med 0–2 för andra matchen i rad och en känsla av att det borde ha gått bättre.

– Jag brukar inte vara positiv efter förluster, men vi gjorde en jättematch.

En av årets bästa insatser, till och med?

– Det kan jag inte säga när vi förlorade, men det syns att vi börjar sitta ihop som ett lag. Det kan jag säga.

Degerfors har tagit sex poäng på sju matcher och är i skrivande stund elva av fjorton lag i division 1 mellersta.

– Vi får väl hoppas att vi är kvar över nedflyttningsstrecket efter helgen. Många av insatserna har varit väldigt positiva, men vi måste börja göra fler mål än motståndaren. Det är bara träna på, få självförtroende och sluta hamna i underläge. Vi ska lösa det här.

Degerfors-anfallarens speciella derbykänslor: ”Jätteroligt – men väldigt nervöst”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF DamDivision 1 Mellersta damFotbollGrönpepparparkens IPIda MattssonJessica EdvardssonLina MattssonPetter Toivonen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.