Hoppa till huvudinnehållet

Första KSK-förlusten – i toppmötet: ”Vi gjorde ändå en bra match – stolt över alla”

Publicerad:
KSK-mittfältaren Lukas Söderqvist, till vänster, målade i nederlaget borta mot Forshaga. Foto: Tomas Nilsson

Karlskoga SK förlorade den tidiga seriefinalen borta mot Forshaga IF med 1–2.

– Vi kunde mycket väl fått med oss en poäng, säger KSK-tränaren Joakim Rydh.

Det var två obesegrade division 4-lag som gjorde upp på fredagskvällen och båda gängen stod dessutom på 13 pinnar efter fem omgångar. Forshaga IF var värd för toppmatchen och det var hemmalaget som gjorde 1–0 på Ängevi innan Lukas Söderqvist fixade 1–1 för KSK vilket var ställningen i paus.

En balja tillverkades i andra och det var Forshagas Niklas Bengtsson som blev tvåmålsskytt när han satte 2–1 på straff i 50:e minuten vilket blev slutresultatet.

– Det var en jämn och bra match mellan två bra lag. Det var mycket kamp och vi gav det verkligen chansen. Vi kunde mycket väl fått med oss en poäng, säger Karlskoga SK-coachen Joakim Rydh och fortsätter:

– Forshaga är duktiga och är seriefavoriter och hela den biten, och det visade väl Forshaga stundtals i första halvlek. Men i andra halvlek tycker jag att vi var klart bättre och med flyt hade vi fått in en boll.

Joakim Rydh är tränare i Karlskoga SK.
Joakim Rydh är tränare i Karlskoga SK. Foto: Tomas Nilsson

Rydh berättar mer:

– Forshaga gjorde 2–1 på straff i början på andra. Efter det var det väl egentligen vi som tryckte på framåt och skapade en del, i alla fall en eller två ganska bra chanser. Men vi fick inte in bollen som sagt.

– Men vi gjorde ändå en bra match och jag är stolt över alla grabbar. Alla kämpade och krigade. Vi får slicka såren över helgen och ta nya tag i nästa vecka.

25 maj lirar KSK hemma på Stråvallen mot IFK Skoghall.

Artikeltaggar

ÄngeviDivision 4 VärmlandForshaga IF FotbollFotbollIFK SkoghallJoakim RydhKarlskoga SKLukas SöderqvistNiklas Bengtsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.