Hoppa till huvudinnehållet

Kriminalvårdare döms för stölder på anstalt

Publicerad:
Anstalten i Karlskoga
Anstalten i Karlskoga Foto: Roger Gleisner

Den anställde kriminalvårdaren som i februari ertappats med att ha stulit pengar ur värdeskåp döms nu för fem fall av stöld. Det rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Det var i februari som en anställd på Karlskogaanstalten ertappats med att ha stulit pengar ur värdeskåp, tillhörande intagna på anstalten, till ett värde av drygt 24 000 kronor.

Det hela uppdagades då en intagen ville få ut kontanter och det visade sig att pengar var borta. I samband med detta berättade mannen att han stulit pengar ur flera interners värdeskåp.

Den anställde togs då omedelbart ur tjänst och händelsen polisanmäldes. Senare valde även Karlskogaanstalten att avskeda mannen.

Nu döms mannen vid Örebro tingsrätt till villkorlig dom, 100 timmars samhällstjänst och 24 370 kronor i skadestånd, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Kriminalvårdare som stulit dömdas pengar på Karlskogaanstalten sparkasEn anställd på Karlskogaanstalten stal pengar från de intagnas värdeskåp

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlskogaKarlskogaanstaltenKriminalvårdÖrebro tingsrättStölder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.