Veckans mest lästa: Tobbe förlorade drömbilen i brand och förskolor evakueras

Publicerad:
Bild på Tobbe Jarl och hans drömbil, en Cheva Impala -68. Bilden är tagen förra sommaren. Natten mot onsdag brann bilen upp i garagebranden i Degerfors. Foto: Alva Jibbefors

Tobbe förlorade drömbilen en brand, ett antal förskolor i Karlskoga måste evakueras och en övertänd villa i Ölme är några av veckans artiklar som har varit av stort intresse bland KT-Kurirens läsare.

Här kan du läsa ikapp de mest lästa nyheterna på kt-kuriren.se den senaste veckan.

Tobbe Förlorade sin drömbil i branden: ”Nu är det tungt”

Tobbe Jarl förlorade inte bara en utan två bilar i branden i Degerfors förra veckan. Garagelängan där han förvarade sina bilar blev totalförstörd i branden.

– Nu är det tungt. Och jag som tog ut semesterersättningen för att jag tänkte kosta på bilarna för att få klart dem nu till sommaren när det är cruising att se fram emot, säger Tobbe Jarl.

Så många förskolor måste evakueras – berör 14 avdelningar

I veckan blev det klart att fyra av sex provtagna förskolor i Karlskoga måste evakueras till nya lokaler. Lokalerna har drabbats av luktsmitta från ett träskyddsmedel som användes under 1970-talet.

– Det är 14 avdelningar med 264 förskoleplatser som drabbas, säger Jacob Frick som arbetat med att utreda frågan.

Så många förskolor måste evakueras – berör 14 avdelningar

Utryckning till övertänd villa – gick inte att rädda

Natten mot måndagen började en villa, norr om Ölme i Kristinehamns kommun, att brinna och den gick inte att rädda. Räddningstjänsten arbetade för fullt för att hindra spridning till intilliggande hus.

– Vi har spärrat av och ska genomsöka brandresterna, men det kommer inte bli idag eftersom det fortfarande är varmt ett tag efter, säger Mats Öhman presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Utryckning till övertänd villa – gick inte att rädda

Kungaparet besökte Örebro: ”Jag bjöd in kungen att provköra Formel 1-bil”

I fredags besökte kungaparet Örebro som en del av kungens jubileumsturné för att fira 50 år på tronen. I stadsparken fanns också en bilutställning där Jan-Olof Lindin fick möjlighet att visa upp sin Formel 1-bil för kungen.

– Bilen är nypolerad och jag har bytt olja. Jag ska bjuda in Kungen till att provköra en Formel 1-bil, berättar han.

Kungaparet besökte Örebro: ”Jag bjöd in kungen att provköra Formel 1-bil”

Försvarets hint om expansion i Karlskoga: ”För tidigt att säga något”

Bygglovsenheten fortsätter att dras med bakslag. Nyanställd personal sade upp sig innan hen hade börjat arbeta och byggandet går ned något. Dock finns det några ljusglimtar från industrin.

– Det är för tidigt att säga något än, säger Leif Gren (M), ordförande tillväxt- och tillsynsnämnden.

Försvarets hint om expansion i Karlskoga: ”För tidigt att säga något”

Papperstidningen går från sex dagar till tre: ”Journalistiken minskar inte”

Att papperstidningen går från sex dagar till tre är ett historiskt beslut men det förändrar inte KT-Kurirens kvalitet.

– Journalistiken minskar inte. Prenumeranter har tillgång till den digitala tidningen där vi uppdaterar journalistik 24 timmar om dygnet, säger Tomas Skoglund, mediehuschef på NWT Media.

Papperstidningen går från sex dagar till tre: ”Journalistiken minskar inte”

Förbundskapten på Degerfors träning: ”Det är en jättestor ära”

Dif:s Diego Campos tränade inför Costa Ricas förbundskapten Luis Fernando Suárez på måndagsförmiddagen. Det här kan var möjligheten som ger Campos det han önskar.

– Att spela för landslaget är min största dröm, Diego Campos.

Förbundskapten på Degerfors träning: "Det är en jättestor ära”

Lärarna inte inte nöjda med engångsbelopp: ”Hälften går bort i skatt”

Politikernas ”bra lösning” med ett engångsbelopp istället för en löneförhöjning enligt märket togs inte väl emot av Sveriges lärare i Karlskoga.

– Det kanske kan kännas bra initialt men hälften går bort i skatt eftersom det är en engångssumma, säger Charlie Jarl, ordförande för Sveriges lärare i Karlskoga.

Lärarna inte nöjda med engångsbelopp: ”Hälften går bort i skatt”

Här är huset som toppar listan – är dyrast i Karlskoga kommun

Snittpriserna för hus sålda i Karlskoga kommun i april låg på 1,8 miljoner kronor. Den dyraste villan hade en prislapp långt över snittet med flera miljoner kronor.

Här är huset som toppar listan – är dyrast i Karlskoga kommun

Solberg efter ny stjärnsmäll: ”Hur dumt det än låter – saker som var bra”

Degerfors IF har inte haft turen med sig på sina bortamatcher i Göteborg den senaste tiden. Först 0–6 mot IFK Göteborg och nu 1–6 mot BK Häcken.

– Hur dumt det än låter – det fanns saker som var bra i den här matchen som vi kan ta med oss till skillnad mot hur det var mot Göteborg, konstaterar Tobias Solberg.

Solberg efter ny stjärnsmäll: ”Hur dumt det än låter – saker som var bra”

Artikeltaggar

BK HäckenBränderBrott, lag och rättDegerforsDegerfors IF HerrDiego CamposIFK GöteborgKarlskogaLuis Fernando SuárezMats ÖhmanÖlmeOlyckor och katastroferTobias SolbergTomas SkoglundVillor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare