Bjuder in till målarkollo för att bidra till personlig utveckling

Publicerad:
Annelie Jansson bjuder in till målarkollo för barn och unga. Foto: Per Lindgren

Konstnären Annelie Jansson och musikesteten Hanna Jansson bjuder i sommar in till ett gratis målarkollo för barn och ungdomar. Kollot, som arrangerats en gång tidigare, förväntas bli en stor succé.

Det är på Bofors stationsområde i Karlskoga som ett målarkollo kommer hållas under en vecka i juni. Helt kostnadsfritt erbjuds barn och ungdomar i åldrarna sju till 16 år att delta vid denna sommaraktivitet, och samtidigt få en chans att utveckla sin kreativitet. År 2021 hölls kollot och blev då ett vinnande koncept, och Annelie Jansson tror på en lika stor succé i år.

– Målarkollot blev så otroligt lyckat när vi arrangerade det sist, så att få göra samma resa i år igen känns jätte roligt, säger Annelie Jansson.

Fritt målande

Det är mellan den 13 och 17 juni som barn och ungdomar kommer kunna delta på målarkollot där de under veckan får ägna sig åt fritt målande, färglära, att skapa gemensamma målningar och att göra sina röster hörda genom konsten.

– Jag hoppas att det kommer kunna bjuda in till bra samtal som hjälper deltagarna att utvecklas på det personliga planet också, berättar Annelie. Målarkollot avslutas sedan med en gemensam konstutställning där alla deltagare får ställa ut sina verk.

Kostnadsfritt

Arbetet med kollot är ett samarbete med Folkuniversitetet Örebro, och med hjälp av Karlskoga kommuns sommarbidrag kan evenemanget erbjudas helt kostnadsfritt. Anmälan görs via Folkuniversitetets hemsida.

Artikeltaggar

Annelie JanssonBarnFolkuniversitetetKarlskogaKarlskoga kommunKonstÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare