Beskedet: Nu ska elstödet betalas ut

Publicerad:
Nu betalas elstödet ut. Arkivbild. Foto: Audun Braastad/NTB/TT

Ungefär en miljon hushåll har nu fått sitt elstöd och merparten ska ha fått sina pengar senast den 9 juni, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande.

Totalt omfattas 4,7 miljoner hushåll av detta elstöd med en totalsumma på tio miljarder kronor. Beloppen är sedan tidigare bestämt till 90 öre i elområde 1 och 2 per kilowattimmar (kWh) medan elområde 3 får 126 öre och elområde 4 129 öre.

Artikeltaggar

FörsäkringskassanHushållPrivatekonomi

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare