Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet: Nu ska elstödet betalas ut

Publicerad:
Nu betalas elstödet ut. Arkivbild.
Nu betalas elstödet ut. Arkivbild. Foto: Audun Braastad/NTB/TT

Ungefär en miljon hushåll har nu fått sitt elstöd och merparten ska ha fått sina pengar senast den 9 juni, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande.

Totalt omfattas 4,7 miljoner hushåll av detta elstöd med en totalsumma på tio miljarder kronor. Beloppen är sedan tidigare bestämt till 90 öre i elområde 1 och 2 per kilowattimmar (kWh) medan elområde 3 får 126 öre och elområde 4 129 öre.

Artikeltaggar

FörsäkringskassanHushållPrivatekonomi

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.