Hoppa till huvudinnehållet

BIK vill vara med och påverka renoveringen: ”Vore en stor fördel”

Publicerad:
Åsa Licke klubbchef i BIK Karlskoga och Torsten Yngvesson som är sportchef samt vd.
Åsa Licke klubbchef i BIK Karlskoga och Torsten Yngvesson som är sportchef samt vd. Foto: BIK Karlskoga

Åsa Licke och Torsten Yngveson i BIK Karlskoga hoppas på att få säga till om mycket när det kommer till ombyggnationen av Nobelhallen.

– Det är klart att det vore en stor fördel, säger Torsten Yngveson, vd och sportchef i klubben.

Men varken han eller klubbchefen Åsa Licke vet hur ombyggnationen ska se ut. Hur många sitt- respektive ståplatser som ska finnas är till exempel oklart.

– Jag tror att man går in i det här med mer eller mindre blanka papper. Jag tror att NCC tillsammans med kommunen ser på det hela med helt nya ögon. Vi har sett tidigare ritningar över Nobelhallen och kanske kan dom ligga som ett stöd, säger Yngveson.

– Jag tycker att dialogen har varit bra hittills. Vi har ett stort förtroende för dom som vi har varit i kontakt med från kommunens sida. Det känns jättebra. Vi hoppas på en fortsatt bra dialog med kommunen för att få en perfekt utformning av hallen som passar vår verksamhet bäst, säger Åsa Licke.

Något möte med NCC Sverige AB har BIK ännu inte haft. Det är också oklart när Nobelhallen kommer att vara klar.

– Det är självklart negativt men samtidigt så har man förståelse för osäkerheten när det handlar om så här stora projekt, säger Yngveson.

Sportchefen ser det som en nödvändighet att Nobelhallen ska renoveras för att klubben ska ta ett steg till.

– Vi har kanske tagit kliv från bottenlagen när det gäller ekonomi och sportslig verksamhet. Men de senaste säsongerna känns det som att vi har tappat mark mot dom absoluta topplagen när det gäller förutsättningarna. De större klubbarna blir större och starkare medan dom svagare klubbarna har fler problem. Vill man hänga på tåget är en ny arena och nya förutsättningar ett måste. Det är ett måste för att ta nästa kliv.

Artikeltaggar

Åsa LickeBIK Karlskoga A-lagIshockeyNCCNobelhallenTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.