Hoppa till huvudinnehållet

Svalt intresse för att komma på kalas – men än finns chans att anmäla sig

Publicerad:
Alla nyinflyttade i Degerfors bjuds på tårtkalas med information, men få har anmält sig.
Alla nyinflyttade i Degerfors bjuds på tårtkalas med information, men få har anmält sig. Foto: Christine Olsson/TT

Endast ett fåtal av drygt 600 personer har anmält intresse att komma på kalaset. På onsdag är det sista anmälningsdag och risken finns att man får ställa in, om det blir för få anmälningar.

För första gången sen pandemin anordnar Degerfors kommun kalas för nyinflyttade i kommunen. Under ett par kvällstimmar den sista maj hålls kalas på Tunet i Folkets hus för de som flyttade till kommunen under 2022 och även de som flyttat hit 2023. Men redan nu på onsdag, den 24 maj, är det sista anmälningsdag.

– Man måste anmäla sig till mig, eller oss på tillväxtenheten, så vi vet hur många som kommer. Blir det för få måste vi dessvärre ställa in, säger tillväxtstrateg Britt-Marie Room-Östberg.

– Totalt är det drygt 600 personer som flyttat in under den tid som det gäller den här gången, men eftersom jag har skickat ut breven till hushållen så blev det 360 brev, säger Room-Östberg.

Tårta och information

Room-Östberg berättar att man bjudit in förvaltningschefer som får berätta om sina verksamheter, bland annat skolan. Man har även bjudit in politiker och föreningar, bland annat har man hört av sig till alla sportföreningar.

– Det blir kalas med information om vad som finns och pågår i kommunen samt tårta, säger hon vidare.

Senast man höll ”inflyttningskalas” kom runt 70 nyinflyttade, men nu tycks intresset vara svalt. Även bland inbjudna föreningar verkar det vara lite mindre intresse för att delta.

– Men än är det inte onsdag, så det kanske kommer fler anmälningar, säger Room-Östberg hoppfullt.

Artikeltaggar

AnmälningarBritt-Marie Room-ÖstbergDegerforsDegerfors kommunHushållSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.